RAZBOJNICI I NASILNICI

Serijski provalnici konačno uhićeni, na intervenciji lakše ozlijeđena i dva policajca

Osumnjičeni su vlasnike oštetili za nekoliko tisuća eura te su jučer u večernjim satima predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske
 Pu Istarska/

Dvojicu vrijednih radnika, ali s druge strane zakona, omela je istarska policija u daljnjoj zaradi, a kad su ih doveli na kriminalističko istraživanje otkrili su da pred sobom imaju serijske lopove. Umaški policajci u suradnji s porečkim kolegama terete 41-godišnjaka i 48-godišnjaka za sedam kaznenih djela, a prilikom njihova uhićenja, dvojica policajaca su lakše ozlijeđena.

A sve je krenulo 5. ožujka oko 21.50 sati u Bujskoj ulici u Umagu kada su policajci zatekli s prstima u pekmezu lopovski dvojac. Taman su netom prije toga bili provalili u skladište građevinskog alata i opreme na području Monterola.

- Počinitelji su iz skladišta otuđili laserski uređaj i produžni kabel, čime su 36-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko stotina eura. Kako bi se spriječio bijeg počinitelja i otpor koji su pružali, policijski službenici uporabili su sredstva prisile, prilikom čega su osumnjičeni lakše ozlijeđeni. Temeljem naloga nadležnog suda izvršena je pretraga vozila i napuštenog skladišta koje su počinitelji koristili te su se utvrdile sumnje da su počinili još šest teških krađa provaljivanjem između 31. siječnja i 3. ožujka - otkrivaju iz PU istarske. Dodaju pritom i da je lopovski dvojac svoj lopovski pohod započeo u Novigradu gdje su na gradilištu nasilno ušli u metalni kontejner iz kojeg su otuđili vibrator za beton u vlasništvu pravne osobe iz Novigrada, da bi potom nasilno ušli u dva ugostiteljska objekta na području Svetog Lovreča, gdje su provalili u blagajničke kase i automatske aparate za duhanske proizvode te ukrali duhanske proizvode i novac.

image
Pu Istarska/

Nisu, međutim, tu stali. Nastavili su krasti i u Matelićima gdje su provalili u gospodarski objekt u vlasništvu 76-godišnjaka te iz njega otuđili razni građevinski materijal i alate, a provalili su i u ugostiteljski objekt u Vižinadi te u skladišni prostor trgovine u Žbandaju, iz kojih, pak, nisu ništa otuđili. Ali su zato oštetili ulazna vrata i time pričinili štetu 45-godišnjoj vlasnici i pravnoj osobi iz Poreča.

image
Pu Istarska/

- Počinitelje se sumnjiči da su nezakonitim radnjama vlasnike oštetili za nekoliko tisuća eura te su jučer u večernjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:17