KOBNI NALET

ŠEST SATI SKUPLJALA HRABROST I NA KRAJU JE SVE PRIZNALA! Vozačici koja je pregazila staricu proradila savjest, susjedi bake Marte neutješni

 
 Ranko Šuvar / Ilustracija / CROPIX

Šest sati trebalo je 69-godišnjoj Zagrepčanki da skupi hrabrost i ušeta u policijsku postaju kako bi priznala da je upravo ona u četvrtak oko 14.25 sati vozeći crveni Renault Clio Avenijom Dubrovnik udarila u pješakinju Martu Maleković (86) koja je nedugo zatim preminula.

Krvava glava

Okolnosti nesreće, kao i razlozi bijega nakon što je srušila pješakinju koja je neoprezno prelazila trotračni kolnik, policija još utvrđuje.

U kobno vrijeme umirovljenica se vraćala tramvajem iz Dubrave, gdje ima zemljište i kuću svojih roditelja. Baš kao i svaki put do tada, sišla je na prvoj tramvajskoj stanici nakon Mosta mladosti. No umjesto preko pješačkog prijelaza uz koji se nalazi i semafor, odlučila je prometnu aveniju prijeći dijagonalno kod križanja s Adamićevom. Međutim, čim je napravila par koraka, zatrpana vrećicama, udario ju je auto čiji je vozač samo nastavio dalje, dok je nesretna žena ostala ležati na tlu.

- Taj zvuk udarca pamtit ću dok živim. Vidjela sam tijelo koje leti, pada i kotrlja se po asfaltu. Dotrčala sam do gospođe. Ležala je potrbuške, a noge su joj bile u neprirodnom položaju. Iz glave joj je tekla krv.

Jaukala od boli

Nije se micala. Tješila sam je da će sve biti u redu, da Hitna stiže i pritom pokušavala zaustaviti druga vozila koja dolaze iz zavoja da je ne pregaze. Oko nje su se rasule vrećice pune krušaka. Cipele, novine i naočale odletjele su na drugu stranu. Najednom joj se pomaknula noga.

U meni se probudila nada jer baka je nakratko došla sebi i počela jaukati da je sve boli - ispričala je za Jutarnji list žena koja je nesretnoj pješakinji prva pritekla u pomoć. Hitnu pomoć je, pak, pozvao gospodin koji je dotrčao iz smjera Utrine.

- Auti kao da nisu željeli stati. Na kraju je jedan zidar izašao iz kamiončića i stavio trokut. Djelatnik Hitne pokušavao je od bake doznati neke podatke, ali ona mu je jedva uspjela reći ime. Nažalost, pješaci, pogotovo stariji, skloni su pretrčavati taj kolnik jer su im pothodnici prevelik izazov - zaključila je svjedokinja.

U međuvremenu, obitelj Maleković sprema se za posljednji ispraćaj na Miroševcu. Susjedi žene koja je umrla u KBC-u Zagreb tri sata nakon nesreće ne prestaju plakati nad sudbinom koja je snašla “njihovu bakicu”.

Divna žena

- Bila je predivna osoba. Vrijedna i poštena. Živjela je sama. Nikada se nije udavala i nije imala djecu. U čudu smo da je pretrčavala cestu jer ona je živjela po propisima, a stan joj je kao apoteka. Bila je vrlo pokretna. Oduzela sam se kad sam čula da je nastradala. Lani su joj provalili u stan, ali lopov joj je ukrao samo zlato jer nije našao ništa drugo - prisjetila se kroz suze prva susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:49