OTKRIVENA MULJAŽA

Šestorica INA-inih djelatnika varala na plavom dizelu i 'zamračila' 106.000 kuna

 Damjan Tadić/CROPIX / Damjan Tadić/CROPIX

PLOČE - Šestorica djelatnika benzinske postaje Ine u Pločama, I.A, V.G, N.M., N.B., H.M te J.P. u dobi od 30 do 45 godina oštetili su državni proračun za 106 tisuća kuna.

Oni su krivotvoreći službene isprave prodali više od 48 tisuća litara plavoga dizela, čime su stekli znatnu protupravnu imovinsku korist. Naime, osumnjičenici nisu prodane količine plavog dizela, koji se isključivo prodaje poljoprivrednicima i ribarima, upisivali knjižice goriva, krivotvoreći tako i prodane količine i osobne podatke kupaca.

Prema informacijama PU Dubrovačko-neretvanske, policijski službenici Odjela kriminalističke policije i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su spomenuta šestorica djelatnika benzinske postaje u Pločama počinili kaznena djela Krivotvorenje službene isprave i Zlouporaba položaja i ovlasti.

Kako je utvrđeno prilikom krim obrade, oni se sumnjiče da su u vremenu od 1. siječnja 2009. do 30.rujna 2009.godine u namjeri prikrivanja protuzakonite prodaje najmanje 48.440 litara eurodizelskog goriva (plavog dizela), netočno vodili i krivotvorili podatke u propisanim evidencijama, te time nisu naplatili posebne poreze i naknade čime su oštetili Državni proračun Republike Hrvatske, Hrvatske autoceste d.o.o. i Hrvatske ceste d.o.o. za iznos od 106.568 kuna.

Protiv osumnjičenih podnosi se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te im slijedi kaznena prijava redovitim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:41