U TRI GODINE

Šestorica s bankomata podigla najmanje 6,4 milijuna kuna, četvorica uhićena: Sve su spremali sebi u džep

Novac ostvaren prometom putem fiskalnih računa nisu polagali na poslovne račune, nego su ga također zadržavali za sebe

Privođenje Ilustracija

 Damjan Tadic/cropix/

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja uhićena su četvorica od šestorice muškaraca osumnjičenih da su u zadnje tri godine na bjelovarskom području sa žiro računa šest tvrtaka preko bankomata i u banci podigli ukupno 6,4 milijuna kuna, koje su zadržali za sebe.

Iz bjelovarsko-bilogorske u ponedjeljak su javili kako su nakon istrage šestoricu s područja Bjelovara osumnjičili za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Utvrđeno je da su od 2019. do prosinca ove godine sa žiro računa šest tvrtaka podizali novac putem bankomata i na šalteru banke, koji nisu koristili za potrebe tih poduzeća, nego su ga zadržali za sebe.

Isto tako, njihov novac ostvaren prometom putem fiskalnih računa, oni nisu polagali na poslovne račune, nego su ga također zadržavali za sebe, a nisu ni uredno vodili poslovne knjige iako im je bila dostupna poslovna dokumentacija tih tvrtaka.

Zasad je istragom utvrđeno da su osumnjičenici u dobi od 38, 31, 29, 28, 23 i 21 godine oštetili spomenute tvrtke za najmanje 6,4 milijuna kuna, što je i iznos kojim su sebi pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist.

Prilikom realizacije kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage više osoba, njihovih osobnih vozila i prostora koje koriste, pri čemu je pronađena razna poslovna dokumentacija, pečati oštećenih poduzeća, mobiteli, novac te nelegalno oružje.

Protiv svih šest osumnjičenih osoba podnijeta je kaznena prijava, dok su četiri uhićene i predane pritvorskom bjelovarsko bilogorske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:37