ISPOVIJEST

Sestra oca preminule djevojčice o svojoj šogorici: ‘To dijete je bilo za nju višak. Brat? Kaže da nije bio kući‘

‘U tom trenu kad je maloj pozlilo, on se nije nalazio u kući. I ona se protivila da neće na hitnu‘, tvrdi sestra uhićenog oca
Privođenje osumnjičenih roditelja
 Nenad Opacak/cropix

Proteklih dana hrvatsku javnost okupirala je tragična priča dvoipolgodišnje djevojčice koja je preminula od teških ozljeda za koje se sumnja da joj je zadala njena majka.

Teško ozlijeđena djevojčica iz Nove Gradiške u srijedu je primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, a umrla je u nedjelju. Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu, a roditelji djevojčice koji su u istražnom zatvoru, djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.

Majci će se, potvrdila je županijska državna odvjetnica, suditi za pet kaznenih djela, uključujući zločin nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom

Novinari Nove TV razgovarali su pak sa sestrom oca tragično preminule djevojčice. Upitala je li točna informacija da je njena majka obavještavala centar za socijalnu skrb da za djevojčicu nije najbolje da ostane s roditeljima, odgovorila je:

- Moja majka nije obavještavala socijalnu što se tiče brata, nego je prijavljivala majku. Jer je više bio odsutan od kuće nego što je bio kod kuće.

Na pitanje što je njena šogorica radila djevojčici, sestra uhićenog muškarca rekla je:

- Ne znam, to dijete je bilo za nju višak, višak. Jer ona je to dijete sama predala, to zna i socijalna i svi znaju, ona je sama predala to dijete, istaknula je, a piše Dnevnik.hr.

Hoćete reći da socijalni radnici nisu došli provjeravati u kakvom stanju je djevojčica? - bilo je iduće pitanje.

- Ne, moja majka je išla prijavljivati, ne sina, nego je prijavljivala majku, jer to je majka koja nije držala do svoje djece.

Na pitanje jesu li kod njih dolazili službenici iz Centra za socijalnu skrb, sestra uhićenog je odgovorila:

- Ne, možda mjesečno jedanput. Sad zadnji put je dok je majka prijavila, znači negdje petak, ja mislim, četvrtak ili petak kad je majka prijavila izašli su van. Mala je išla u utorak psihologu, u tome vrijeme je tamo i povraćala i u srijedu ujutro se desilo to kobno, rekla je za Dnevnik.hr.

Upitana je li se čula s bratom i što kaže o tome, odgovorila je:

- Jesam, čula sam se s bratom, brat je mene informirao, brat je jako plakao i... "Nisam ništa svom djetetu napravio kao ni jedan roditelj koji ne bi. Ne znam što se događalo, nisam bio u kući i svi susjedi to znaju" govorio je. U tom trenu kad je maloj pozlilo, on se nije nalazio u kući, nije znao što se događa. I ona se protivila da neće na hitnu, neće na hitnu, neće na hitnu, ona će završiti u zatvoru. Evo, to je moje što ja mogu reći

Podsjetimo, djevojčica je u srijedu s teškim ozljedama mozga u srijedu primljena u novogradišku bolnicu odakle je hitno prebačena u Klaićevu. Iako su liječnici dali sve od sebe, malena je u nedjelju ipak podlegla ozljedama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 02:27