‘MARIJANA JE NJU NAPALA‘

Severina ispitana, policija je odvela i na pregled, odvjetnica: Protiv sestre ćemo podnijeti prijavu

‘Sve to trajalo je neko vrijeme i Severina je dala izjavu policiji nakon čega je napustila sjedište krim policije‘
 Privatna arhiva/Darko Tomas/Cropix

Nakon dramatične noći, burno popodne i večer za Severinu okončano je večeras oko 20 sati kad je ona u dogovoru s policijom izašla iz sjedišta krim policije, a usput je izbjegla novinare i snimatelje koji su čekali ispred ulaza u Heinzelovoj.

Što se danas popodne i navečer događalo u policiji opisala nam je odvjetnica Jasminka Biloš, koja je svo vrijeme provela sa Severinom. Popularna pjevačica je na neko vrijeme bila odvezena u Kliniku za traumatologiju radi pregleda ozljeda koje je, kako je tvrdila, njoj nanijela sestra Marijana.

- Sve je počelo kad su je u zračnoj luci sačekali policajci i priopćili joj da s njom trebaju obaviti obavijesni razgovor na okolnosti prijave njezine sestre da joj je Severina nanijela ozljede. Kad su joj policajci to priopćili, ona me je nazvala i ja sam došla u policiju u Heinzelovu. Čekali smo neko vrijeme da se s njom obavi razgovor, dobila je pouku o pravima - vezano za prijavu njezine sestre da ju je fizički napala, da ju je Severina gurnula niz stepenice i da joj je nanijela ozljede. Severina je policajcima ispričala da je ona došla u stan svoje majke Ane, nakon što ju je nazvala strina i rekla da je Marijana došla nepozvana u stan, da se svađala s majkom i da ne želi otići. Kad je Severina došla, Marijana je nju napala, strgnula joj je ogrlicu i snažno povukla za vrat. Nakon toga policajci su odlučili odvesti Severinu na liječnički pregled i otišli smo u Kliniku za traumatologiju u Draškovićevu. Sve to trajalo je neko vrijeme i Severina je dala izjavu policiji nakon čega je napustila sjedište krim policije. Mi ćemo protiv njezine sestre podnijeti prijavu - rekla nam je večeras Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

Kakav će biti epilog cijelog slučaja procijenit će splitska policija jer je PU Zagrebačka samo postupala po zamolbi svojih kolega koji su i bili raspisali potragu za Severinom nakon što su zaprimili prijavu njezine sestre i nju su na zahtjev splitske policije sačekali policajci u zagrebačkoj zračnoj luci i odvezli je na ispitivanje.

Podsjetimo, djelatnici PU zagrebačke odveli su Vučković u utorak oko podne u Zagrebu. Odvođenje je uslijedilo nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njezinim privođenjem za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Povod raspisivanju potrage je prijava nasilja do kojeg je navodno došlo u utorak u splitskom domu majke poznate pjevačice. Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom. Njih dvije su se navodno, prijavila je Marijana policiji, žestoko hrvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Pjevačica je na kraju otišla na svoju stranu, a njezina sestra u bolnicu odakle se, nakon ukazane liječničke pomoći zbog lakših ozljeda, obratila za pomoć policiji.

Izvor blizak pjevačici, pak, tvrdi da je Severinina sestra Marijana lažno prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih ozljeda. U tom stanu u Splitu u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj ozljede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi se samoozlijedila.

Upućeni u problematiku kažu i da je Severinina sestra Marijana za koju nitko ne zna gdje je provela proteklih 7 godina, prijavila Severinu Centru za socijalnu skrb (CZSS) prije otprilike pola godine da zlostavlja mamu i onemogućava joj kontakte s njom. Istovremeno, prijavila je i svoju kći, Severininu nećakinju Miu, da ju zlostavlja telefonom.

CZSS je postupao po prijavi i utvrdio da je Marijana Popović, čije boravište nije uspjela utvrditi ni policija, lažno prijavila CZSS-u svoju kći i sestru. Severinin izvor tvrdi i da je Marijana Popović sve ovo radila u dogovoru s Milanom Popovićem o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku izjave Milana Popovića dane u CZSS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2022 13:55