NOVI ZAPLET

Severina prijavila Popovićevu novu odvjetnicu: ‘Bila sam šokirana, nisam mogla vjerovati...‘

‘Nisam mogla vjerovati da se tužiteljica koja je radila na mom predmetu sada pojavljuje kao odvjetnica mog bivšeg partnera‘
Severina Kojić
 Damir Krajač/Cropix

Pjevačica Severina Kojić prijavila je odvjetnicu Željku Pokupec Hrvatskoj odvjetničkoj komori i traži od komore da protiv nje provede postupak zbog povrede Zakona o odvjetništvu i kršenja odvjetničke etike.

Severina je prijavu dostavila HOK-u čiji nam je potpredsjednik potvrdio da su zaprimili njezinu prijavu. Severini je sporno to što je prije kao stranka Željki Pokupec, tadašnjoj županijskoj državnoj odvjetnici u Zagrebu, u sjedištu ŽDO-a iznosila povjerljive pojedinosti iz sudskih postupaka s Popovićem koje su vodili 2014., a sada Željka Pokupec zastupa Milana Popovića.

Pokupec je kao punomoćnica Milana Popovića preuzela kazneni progon protiv Severine Vučković nakon što je zagrebačko općinsko tužiteljstvo odbacilo kaznenu prijavu koju je protiv nje podnio Milan Popović zbog kaznenog djela neprovođenja odluke o zaštititi dobrobiti djeteta.

Privilegirani položaj

Severina smatra kako Pokupec sada ima privilegirani položaj i da je trebala odbiti Popovića kad je zatražio da ga zastupa, te traži da se odvjetnicu i disciplinski kazni.

"Bila sam šokirana i nisam mogla vjerovati da se državna odvjetnica koja je radila na mom predmetu sada odjednom pojavljuje kao odvjetnica koja zastupa mog bivšeg partnera kojeg sam joj prijavila", komentirala je Severina svoju prijavu.

"O navodno podnesenoj prijavi HOK-u od stranke naše stranke, gđe Severine Kojić, ne želimo se očitovati jer je riječ o prijavi protiv kolegice", kažu odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec, koji zastupaju Severinu Kojić u drugim postupcima.

Procedura

Uvidom u Urudžbeni zapisnik Hrvatske odvjetničke komore možemo potvrditi da je dana 14. prosinca 2020. zaprimljeno pismeno koje je proslijeđeno Disciplinskom tužitelju HOK-a, odgovorili su na naš upit iz komore. Pojašnjavaju i kako se prijava nakon zaprimanja prije dostavljanja prijavljenome na očitovanje ispituje u formalnom smislu. U slučaju da se po prijavi može postupati, Disciplinsko tužiteljstvo pokrenut će disciplinski postupak ako iz disciplinske prijave proizlazi osnova sumnje o počinjenju teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva. Nakon toga će prijavu dostaviti prijavljenom na očitovanje. Sljedeća faza je postupak pred disciplinskim vijećem suda komore i ako se ustanovi da je optužnica osnovana, provodi se postupak.

U konkretnom slučaju Severina je kod Željke Pokupec odlazila u razdoblju od svibnja do rujna 2014. u "Zagrepčanku" sa svojim menadžerom Tomicom Petrovićem i prijavljivala svog partnera Milana Popovića za navodno nametljivo ponašanje i praćenje od strane NN osoba koje je on navodno angažirao nakon što ga je Severina prijavila da je krivotvorio putnu ispravu Republike Srbije za njihova sina.

Milan Popović je u lipnju ove godine prijavio Severinu splitskoj policiji jer mu na vrijeme nije predala sina, ali je tu prijavu tužiteljstvo odbacilo jer je Severina dostavila relevantnu medicinsku dokumentaciju. Nakon što je tužiteljstvo odbacilo prijavu, Milan Popović je preuzeo progon, a sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odlučila je prihvatiti njegovu prijavu i tražit će provjeru navoda iz kaznene prijave.

Odvjetnica Željka Pokupec koju je Severina Kojić prijavila o svemu nam je rekla:

-Ako će odvjetnička komora tražiti moje očitovanje ja ću se očitovati. Ali, ja stvari rješavam na mjestima na kojima je to predviđeno, a ne putem medija. Mogu samo reći da nema nikakve poveznice, osim što se radi o Milanu Popoviću, između postupanja 2014. godine i ovoga za što ga sad zastupam a radi se o razdoblju iz lipnja 2020. godine. Uostalom, ja na tom predmetu iz 2014. godine nisam ni radila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 02:54