SPROVOD VEDRANA TOMASA

Shrvana majka Biserka: Sretan ti put od mame

Više od 300 ljudi okupilo se jučer na zagrebačkom Krematoriju, gdje su se oprostili od 31-godišnjeg Vedrana Tomasa, koji je ubodom bodežom u srce usmrćen u novogodišnjoj noći u stanu na Trešnjevci.

Poznanici obitelji zamolili su reportere iz nekoliko hrvatskih medija da ne fotografiraju ispraćaj pokojnika, te da poštujemo volju obitelji za dostojanstvenim, zatvorenim ispraćajem.

Među okupljenom rodbinom i prijateljima na posljednjem ispraćaju jučer nije bilo njegova brata blizanca Miroslava, koji je u istražnom zatvoru u Remetincu zbog sumnje da je nakon svađe Vedranu zabio bajunet u srce. Kako doznajemo, roditelji blizanaca nisu ni inzistirali da Miroslav iz zatvora bude pušten na bratov sprovod.

Na Krematoriju nije viđena ni Vedranova djevojka Dolores Dimnik, jedina svjedokinja brutalnog ubojstva u stanu na drugom katu zgrade u Ogrizovićevoj ulici . Na Vedranovu ispraćaju bili su Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata, te poduzetnik i vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, navodno prijatelji obitelji ubijenog mladića.

Prijateljev govor

Oproštajni govor na Vedranovu pokopu prvo je održao njegov školski prijatelj, a potom je za govornicu stala majka Biserka Vukić. Od sina se oprostila dirljivim stihovima pjesnika Antuna Branka Šimića.

- Sretan ti put od mame - rekla je shrvana majka Biserka.

Kako neslužbeno doznajemo, roditelji blizanaca ne mogu se nikako pomiriti s činjenicom da je Miroslav usmrtio vlastitog brata i sumnjaju u verziju priče koju je policijskim istražiteljima ispričala Vedranova djevojka Dolores D. Osobito stoga što su došli do informacija da je fatalna 23-godišnjakinja navodno bila nasilna prema bivšem suprugu.

Živjeli zajedno

Dolores je pak policajcima otkrila da je Miroslav u posljednje vrijeme bio prilično agresivan te da je konzumirao veće količine alkohola i droge. Sve to znala je iz prve ruke budući da je s braćom živjela više od godinu dana. Premda je bila u vezi s Vedranom, upražnjavala je seksualne odnose i s Miroslavom i s njegovom bivšom djevojkom. Prema njezinim tvrdnjama, Miroslav je brata kobne noći prvo nožem zarezao po leđima, a kad mu se zbog toga došao ispričati, ponovno su se posvađali. Miroslav je potom bratu u prsa zario oštricu bajuneta teško mu ozlijedivši srce i pluća, od čega je Vedran iskrvario na podu njihova stana.

Na ispitivanju u tužiteljstvu Miroslav je negirao krivnju, no nije htio iznositi obranu i ispričati svoju verziju zbivanja u stanu. Nakon što su oboje ispitani, Miroslav i Dolores D. još su jednom odvedeni u stan na pretragu kojoj je prisustvovalo i dvoje susjeda. U stanu koji je nakon zločina zapečaćen navodno je na pretrazi bila i majka dva brata.

Shrvani roditelji Mirko i Biserka nakon sinova ubojstva sklonili su se kod obitelji. Ne mogu se pomiriti s bizarnim činjenicama koje je Vedranova djevojka iznijela u razgovoru s policijom. Vedranovu vezu s Dolores, neslužbeno doznajemo, odobravali su jer su imali povjerenja u izbor svog sina.

Dvostruki život

Nisu bili ni svjesni da se ta djevojka do svojih ranih dvadesetih bavila prostitucijom te da je organizirala sado-mazo igre u kojima je bila domina. Ipak, po svemu sudeći, jako se zaljubila u Vedrana, a nakon tragičnog događaja na Facebooku je kao svoj status napisala: udovica. Sve o njihovoj neuobičajenoj vezi Dolores je detaljno opisala policijskim istražiteljima koji su iz stana izuzeli i brojne snimke zajedničkih orgija blizanaca s njihovim djevojkama.

Za shrvane roditelje njihovi sinovi bili su složna braća i nisu ni slutili da su im sinovi prema svemu sudeći vodili dvostruki život. Miroslav je kao izvanredni student prava bio zaposlen u jednom časopisu, a Vedran je studirao novinarstvo. Njegov se studij oduljio jer je prije nekoliko godina ima tešku prometnu nesreću od koje se dugo oporavljao. Dane je provodio s Dolores, a često je šetao i njezina psa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:49