NESREĆA U SREĆI

Šibenik: Izvukli iz zapaljenog autobusa i ostali zaboravljeni na cesti

 Željko Mužević / CROPIX

ŠIBENIK - Nakon što su zajedno s još tridesetak putnika doslovno izvukli živu glavu iz zapaljenog autobusa šibenskog ATP-a koji se u ponedjeljak navečer na relaciji Murter-Šibenik, nešto iza 19 sati zapalio u Srimi, trojica mladih Drnišana u dobi od 14-16 godina, upali su u dodatnu cjelonoćnu avanturu koja se u prvima satima utorka okončala njihovim pronalaskom i povratkom kući.

Da bude gore, jedan od mladića, predhodno je u općoj panici nastalog požara udario glavom u unutrašnjost autobusa, pri čemu su mu iz očiju izletjele obje umetnute kontaktne leće.

- Čuli smo da je nešto puknulo u motoru i odjednom je unutrašnjost autobusa obavio gusti i zagušljivi dim - kazao nam je mladić te dodao: - Pokušali smo izaći na zadnja vrata koja se nisu mogla otvoriti, te sam u općoj gužvi u nešto udario glavom.Osjetio sam da su mi ispale leće, ali sam prebacio majicu preko glave i uspio izaći.

Mladići su nam kazali da su se ostali putnici nakon požara počeli razilaziti dok su oni krenuli pješice prema Srimi u susret zamjenskom autobusu s kojim su iza 20 sati doputovali na kolodvor u Šibenik. Propustili su posljednji autobus u pravcu Drniša i Knina koji je trebao krenuti u 20 sati te su pomoć zatražili od dežurne info-službe gdje im je ženska osoba za pultom kazala kako za taj pravac više nema autobusa i 'to je to'.

S mobitela čija je baterija bila na izdisaju s poluinformacijom o događaju obavijestili su roditelje. Nakon prekida komunikacije zaputili su se prema izlazu iz Šibenika s namjerom da autostopom doputuju u Drniš. Roditelji su o svemu odmah panično obavijestili policiju, sjeli u automobile i zaputili se u Šibenik. Pronašli su ih u mraku, iscrpljene i s palčevima u zraku.

- To sramota. Djeca su kupila ljetne pokaze ATP-a s kojima su putovali na kupanje i neshvtljivo je da ih je tvrtka nakon nesreće ostavila na cesti. Riječ je o maloljetnicima i bio sam dužan obavijestiti policiju, te mi nije jasno da tvrtka za takve slučajeve nema uređen sustav organizacije i rješenje problema. - kazao nam je Željko Meštrović, otac jednog od mladića.

O zapaljenju autobusa u svome priopćenju za medije oglasila se i Policijska uprava šibensko-kninska koja je naglasila kako u nastalom požaru nitko od putnika nije ozlijeđen, te je isti ugašen u 20.30 sati.

Obavljenim očevidom, policija je utvrdila da je do požara došlo pri vožnji autobusa i to u prostoru motora kod alternatora i kompresora klime uređaja.

Nastala šteta procijenjena je na oko 150 tisuća kuna te je o događaju izvješćeno nadležno Općinsko državno odvjetništvo.

Trojica mladih putnika, nakon povratka u Drniš u pratnji roditelja zatražili su medicinsku pomoć od dežurnog liječničkog tima Doma narodnog zdravlja. Dijagnosticirano im je stanje šoka, iscrpljenost, glavobolja i mučnina.

- Očito je došlo do nesporazuma na info-pultu jer im se morao osigurati zamjenski prijevoz-kazao na je Josip Burazer Pavešković, direktor ATP-a, te izrazio žaljenje cijelim događajem.

- Neka se momci ili njihovi roditelji jave meni osobno i tvrtka će nadoknaditi nastalu štetu te im se ujedno duboko ispričavamo za nastalu neugodnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:21