UKRAO TISUĆE EURA

Šibenski interventni policajci uhitili serijskog provalnika fiksiranog na autopraonice

Istraživanjem se utvrdilo da je muškarac od siječnja 2022. pa sve do jučer haračio po Šibeniku

..

 Pu šibensko Kninska/

Šibenski interventni policajci stali su na kraj 57-godišnjem serijskom provalniku koji je u devet provalničkih aktivnosti zaradio na tisuće eura. Kroz kriminalističko istraživanje tijekom jučerašnjeg dana se utvrdilo da je muškarac od siječnja 2022. pa sve do jučer haračio po Šibeniku. Pa je tako u noći s 4. na 5. siječnja prošle godine odradio provalu u autopraonicu u vlasništvu 43-godišnjaka kojeg je oštetio za 380 eura. Potom je 23. ožujka oštetio za 1330 eura autopraonicu šibenskog obrta, a 22. travnja mu se našla na meti autopraonica obrta iz Splita kojem je uzeo 260 eura. Mira nije imao ni lanjskog 3. svibnja kada je odnio 800 eura iz autopraonice šibenskog obrta, da bi se nakon ljetnog odmora 23. rujna vratio u autopraonicu splitskog obrta kojem je ovoga puta ukrao kompletan uređaj za mijenjanje novca.

image

..

Pu šibensko Kninska/
image

..

Pu šibensko Kninska/

Ove se godine, pak, posvetio i ugostiteljskim objektima pa je tako s 26. na 27. ožujka iz lokala 50-godišnjaka ukrao novac i alkoholno piće ukupne vrijednosti 300 eura, a potom je provalio i u obližnji lokal u vlasništvu 40-godišnjaka odakle je pobjegao praznih ruku jer ga je otjerao alarm koji se aktivirao.

Da bi se 18. travnja ponovno vratio u autopraonicu u Šibeniku gdje je ukrao novac zajedno s uređajem za mijenjanje novca. Ukupna šteta? Oko 1500 eura.

I dok je narod diljem zemlje odmarao u noći s 30. travnja na 1. svibnja, serijski lopov vrijedno je odradio u dva navrata čak provalu u trgovinu građevinskim materijalom sa sjedištem u Makarskoj. Prvo je ukrao 1800 eura a potom i razne tehničke uređaje i alate čija vrijednost doseže 20.000 eura.

U pretrazi dvije kuće, vozila i plovila u kojem je pronađena većina otuđenih predmeta iz posljednje provale, policija je pronašla i dio predmeta iz njegovih prijašnjih lopovskih aktivnosti kao i odjeća te obuća koju je nosio na sebi dok je provaljivao i krao. Jer većina objekata je imala videonadzor. Zbog devet teških krađa provaljivanjem na kraju je predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

image

..

Pu šibensko Kninska/
image

..

Pu šibensko Kninska/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:18