NOVI DETALJI SUKOBA

Šimić je hladnokrvno ispalio tri hica u ‘Pajkića‘ dok je ovaj ležao na tlu razbijene lubanje

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor za sve koji se povezuju s ubojstvom Maria "Pajkića" Boljata
Mjesto zločina
 Zvonimir Barisin/Cropix

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je u utorak navečer jednomjesečni istražni zatvor za trojicu prijavljenih i dostupnih muškaraca koji se povezuju s ubojstvom Maria "Pajkića" Boljata, piše Slobodna Dalmacija.

Jakova Šimića (33) tereti se za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete dok se braću Matu (35) i Josipa Šukera (30), Tonia Vitaljića (40) koji je u bijegu i još jednu nepoznatu osobu tereti za sudjelovanje u tučnjavi koja je rezultirala teškim ubojstvom i pokušajem ubojstva.

Istraga je protiv njih otvorena zbog osnovane sumnje da je Šimić, koji je i sam ozlijeđen hicem u trbuh i nalazi se u splitskoj bolnici, došao u Ulicu don Klementa Tadina u Kaštel Kambelovcu te večeri 14. lipnja oko 22.40 sati zajedno sa svojim kompanjonima.

Tijekom prepirke s Jozom Čabrajom i Boljatom došlo je do fizičkog sukoba te su obojica teško pretučena. Petorica su ih tukla šakama, nogama i raznim tupo tvrdim predmetima najvjerojatnije drškama pištolja. Čabraji je slomljena noga te je izrezan po licu i usnama dok je Boljat završio na podu razbijene lubanje s nagnječenjem mozga.

Šimić je, po onome što je policija utvrdila, potom ispalio iz pištolja, navjerojatnije marke Walther kalibra 7,65 mm koji je jedini pronađen i izuzet, više hitaca u Čabraju pogodivši ga u obje strane prsišta, lijevi dio leđa i lijevu natkoljenicu. Nakon što je propucao Čabraju, kako bi se osvetio Boljatu koji ga je ranije pretukao, Šimić je u njega, dok je ovaj razbijene lubanje ležao bespomoćno na tlu, hladnokrvno ispalio nekoliko hitaca.

Pogodio ga je jednom u nogu i dva puta u leđa, a jedan metak je prošao i kroz Pajkićevo srce.

- Moj je klijent iznio aktivnu obranu, a ako mu bude određen istražni zatvor, svakako ćemo se žaliti - rekao nam je Vinko Gulišija, odvjetnik Mate Šukera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:11