INCIDENT U POSTAJI

Sin dubrovačkog gradonačelnika Vlahušića pijan teško ozlijedio policajca

Frano Vlahušić je nakon privođenja gurnuo policajca kroz veliku staklenu stijenku
Dubrovnik, 130214.Gradonacelnik Andro Vlahusic sastao se danas s predstavnicima Drustva prijatelja dubrovacke starine predsjednikom Denisom Orlicem i Marom Kapovicem na temu prakticne primjene Zakona o zastiti ugrozene spomenicke bastine Dubrovnika.Na fotografiji: Konferencija za medije gradonacelnika nakon sastanka.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonči Plazibat / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Tučnjava koja je pod nerazjašnjenim okolnostima izbila iza 4,20 sati ujutro u četvrtak ispred zagrebačkog noćnog kluba 'Team Club' u Kačićevoj ulici, svoj epilog dobila je u obližnjoj policijskoj postaji Centar kada je, jedan od sudionika obračuna, teško ozlijedio policajca!

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, pijani mladić koji je ozlijedio policajca sin je dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića, Frano Vlahušić (22), koji studira u Zagrebu.

Naime, policijski službenik nakon što je priopćio pijanom mladiću da ne može nikuda dok se ne otrijezni i dok se nad njim ne provede obrada, postao je meta privedenog buntovnika koji ga je u punom mahu odgurnuo pa je policajac, kako doznajemo, proletio kroz veliku staklenu stijenku koja se razbila, a krhotine su ga ozlijedile.

Iz Team cluba poručuju tek kratko da sa samim obračunom noćni klub nema nikakve veze.

- Pregledali smo nadzorne kamere u klubu i mogu samo reći da tučnjava u prostoru kluba nije izbila. A zaštitari kluba, kad su vidjeli tučnjavu na ulici, pravodobno su reagirali i razdvojili sudionike obračuna te pozvali policiju - poručuju kratko iz Team cluba.

Ubrzo je pristiglo i nekoliko policijskih kola, ali samo dvojicu iz fajterske delirične mase policajci su zatekli na mjestu događaja. U postaju su dovedeni vidno alkoholizirani 22-godišnji Frano Vlahušić i 23-godišnji I.V.

Obojica su podvrgnuta alkotestu koji je izmjerio mlađem 2,75 promila alkohola u krvi, a starijem 2,18 promila alkohola u krvi.

Čuvši da uskoro neće kući jer postoji procedura nakon privođenja, 22-godišnji Frano Vlahušić se totalno raspametio i zaletio se prema policajcu I. policijske postaje, kojeg je odgurnuo svom snagom.

U teškom stanju policajac je prevezen kolima Hitne pomoći na sanaciju ozljeda, a privedeni mladić će se na kraju suočiti sa daleko težim optužbama od onih prvotnih za narušavanje javnog reda i mira.

Kriminalističko istraživanje će se nastaviti nakon što mladići 'dođu k sebi i kad ispare alkoholne pare', a kako neslužbeno doznajemo, jedan mladić je ozlijeđen te se naknadno (pri)javio u po staju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:26