BRUTALNO NASILJE

Sin poznatog hrvatskog slikara u centru Zagreba tukao partnericu i majku, detalji su strašni

Osuđen je na ukupno 90 dana zatvora, no neće se naći iza rešetaka

Privođenje, Ilustracija

 Damjan Tadic/cropix/

Zbog nasilja u obitelji na 90 dana zatvora je osuđen 38-godišnji muškarac, inače sin poznatog hrvatskog likovnog umjetnika. Protiv njega je optužni prijedlog inicirala PU zagrebačka nakon što su zaprimili dojavu o neprimjerenim, nasilnim scenama 10. prosinca prošle godine u zoru.

Naime, policija je intervenirala u stanu u centru metropole, a prema prijavi, slikarev sin je u alkoholiziranom stanju počinio nasilje u obitelji točnije prema nevjenčanoj partnerici i vlastitoj majci. Prvo je fizički nasrnuo u spavaćoj sobi na ženu s kojom ima djecu. Udarao ju je šakama s obje ruke po glavi, a s nasiljem nije prestao ni kada se njegova majka umiješala u sukob pokušavajući ga zaustaviti. Umjetnikov sin se iskalio zatim i na svoju majku udarajući ju po glavi i po tijelu, a usput je cijelo vrijeme glasno i nerazgovijetno vikao na obje prestravljene žene. Sukob je kulminirao kada je iz samo njemu znanog razloga, na siledžijski način, odlučio razbiti staklo na kuhinjskim vratima pa se isto rasulo po podu. Supruga je s djecom u tom trenutku uspjela pobjeći u drugu sobu gdje se zaključala i čekala dolazak policije. Incidentnoj situaciji su prisustvovala cijelo vrijeme preplašena dječica koja su bila vrlo uznemirena. Policija ga je uhitila te odvela na istraživanje.

Za zagrebački sud 38-godišnjak je počinio psihičko i tjelesno nasilje u obitelji na štetu izvanbračne supruge i majke, a u nazočnosti djece te je zbog kršenja članka 10. st. 1. po točki 1. i 3. osuđen na ukupno 90 dana zatvora, no iza rešetaka neće ići ako u roku od godine dana ne počini jedan ili više prekršaja za koje mu je izrečena ista ili teža kazna od ove uvjetne. Osim uvjetne sankcije, sud mu je naložio plaćanje 39,82 eura sudskih troškova koje mora uplatiti u državni proračun. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se obje strane odrekle prava na žalbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:30