SVE JE SNIMLJENO?

Sin poznatog slikara napao sestru na tramvajskoj stanici: ‘Dugovi za vodu se moraju podmiriti...‘

Dugovi, ovrhe, potrošena voda i računi za potrošnju iste, bili su glavni motiv nesvakidašnjih scena

Stanica Gupčeva zvijezda (Ilustracija)

 Dragan Matic/Cropix/Cropix

Zbog nasilja nad sestrom s kojom se u pola bijela dana sukobio na tramvajskoj stanici na Gupčevoj zvijezdi u Zagrebu i pritom joj nanio tešku tjelesnu ozljedu, na optuženičku klupu zagrebačkog suda sjest će 48-godišnji D.K., sin pokojnog akademskog slikara.

Dugovi, ovrhe, potrošena voda i računi za potrošnju iste, bili su glavni motiv nesvakidašnjih scena 19. kolovoza 2022. oko 11.20 sati. Sin i kći pokojnog slikara sreli su se na stanici u Zagrebu. Izbila je svađa pa je ona njega počela snimati mobitelom. On ju je potom, prema optužnici, udario kišobranom po ruci u kojoj je držala mobitel tako da je mobilni aparat pao na tramvajske tračnice.

Ona se zatim sagnula da uzme mobitel, a on je, s ciljem da ju teško ozlijedi, zamahnuo nogom i sestru udario u šaku lijeve ruke i time joj nanio avulzijsku ranu zgloba između dva članka lijevog kažiprsta te prijelom baze istog prsta. Osim liječnika koji su pružili liječničku pomoć, u slučaj se umiješala i policija, a potom i Općinsko državno odvjetništvo.

- Tog dana sam se sreo sa sestrom na stanici. Htio sam razgovarati o dugovima za vodu, da reguliramo pitanje plaćanja vode jer ona ima više članova kućanstva i podstanare, za razliku od mene koji živim sam. Postoje dugovi za vodu iz vremena dok ja nisam ni bio prijavljen na toj adresi, a dugovi se moraju podmiriti. Ja sam jedan od nasljednika. Kad sam je pitao koliko ima članova u kućanstvu ona je otišla na drugu stranu. Krenuo sam za njom pa me počela snimati mobitelom unoseći mi ga u lice. Tad sam kišobranom udario po mobitelu koji je pao na stanicu. Žao mi je radi toga, ali ja nisam zamahnuo nogom niti je udario u ruku – branio se u tužiteljstvu D.K. ponavljajući kako sa sestrom već duže vrijeme ima problema vezano za dugove za režije.

Priča, pak, slikareve kćeri je nešto drugačija. Ispričala je da je brata susrela, dok se nalazila na stanici. Prišao joj je i počeo prigovarati.

- Objasnila sam mu da ne želim s njim raspravljati te da zna na koje adrese se treba obratiti radi rješavanja tog problema. Htjela sam izbjeći sukob pa sam se udaljila hodajući gore-dolje po stanici. No on je neprekidno hodao za mnom, a u jednom trenutku je stao ispred mene pa sam izvadila mobitel. Udario me, ne znam čime jer sam gledala u mobitel koji mi je izbio iz ruke. Neka žena na stanici mu je rekla da me ostavi na miru. Kad sam se sagnula da uzmem mobitel, šutnuo je nogom prema mobitelu i pogodio moju ruku koja je bila ispružena. Ruka mi je bila krvava pa sam zvala policiju koja me je odvezla na Traumu – prisjetila se oštećena dodajući da se sve odvijalo u sekundama pa stoga ne može procijeniti je li on vidio da je ona rukom krenula prema mobitelu ili ju je namjerno htio pogoditi u ruku ili u mobitel.

Što se tiče motiva sukoba, ispričala je tužiteljima da njezin brat želi da ona uvijek plati račun vode te je dodala i da je i ranije znao biti neugodan u razgovorima govoreći joj ‘Vidjet ćeš ti, zapamtit ćeš ti.‘ No, nikada nije fizički bio agresivan prema njoj.

- U tom događaju na stanici zadobila sam prijelom prsta i reznu ranu koju su mi morali šivati. Od smrti naše majke odnosi su među nama bili u redu sve dok se nije pojavio problem s vodom unazad dvije godine – zaključila je oštećena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:53