PRANJE NOVCA

Sin suca, koji je ‘pao‘ u akciji Uskoka, pristao na nagodbu. Oduzeto mu 9834 eura, radit će za opće dobro

izrečena mu je i novčana kazna od 8.435 eura, morat će platiti I troškove sudskog postupka

Policija je još u veljači 2021. nakon više mjeseci praćenja uhitila suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mihaela Kovačića, a privela još 12 ljudi koje se sumnjičilo da su nezakonito postupali u više stečajnih postupaka. Kovačićev sin sada se nagodio s tužiteljstvom.

Na fotografiji privođenje osumnjičenih na Županijski sud

 Zeljko Puhovski/Cropix

Patrik Kovačić (28), sin prvooptuženog suca zagrebačkog Trgovačkog suda koji je "pao" u akciji USKOK-a i zajedno sa ocem završio u optužnici zbog pranja novca, nagodio se u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu s USKOK-om.

Sporazumno je pristao na kaznu od 11 mjeseci zatvora koja mu je zamijenjena radom za opće dobro, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna u iznosu od 8.435 eura, oduzeto mu je 9.834,76 eura imovinske koristi i morat će platiti troškove sudskog postupka.

Andrija Mažić (60), koji je 12-okrivljeni i suprug drugookrivljene Aleksandre Mažić, stručne suradnice suca Kovačića, bio je optužen za pomaganje u zlouporabi položaja i osuđen je na 11 mjeseci zatvora, koja mu je također zamijenjena radom za opće dobro i izrečena mu je sporedna novčana kazna u iznosu od 1.012,20 eura. Također, morat će platiti paušalni iznos troškova postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 09:11