SUDU UNATOČ

Sin zastupnika HDZ-a iz jednomjesečnog pritvora izašao nakon 8 dana

 Andrija Lučić/Cropix

ZADARHrvoje Đakić (23) iz Pitomače, sin saborskog zastupnika HDZ-a i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića, optužnicu zbog pokušaja ubojstva čekat će na slobodi. Iako mu je nakon uhićenja bio određen jednomjesečni pritvor, Đakić je nakon svega osam dana pušten iz zadarskog zatvora.

Pritvoren je 11. siječnja zbog pokušaja ubojstva 31-godišnjeg Zadranina Predraga Vukčevića u Preku na otoku Ugljanu. Do incidenta je došlo dan prije ispred disco bara Ritam u mjestu Ugljan nakon što je 31- godišnji Zadranin spriječio fizički i verbalni sukob Đakića sa 22-godišnjim i 18- godišnjim mještanima. Iznerviran miješenjem Zadranina u svađu, Đakić, koji inače radi u tvrtki 'Zagreb transport' koja je kooperant u brodgradilištu Nauta Lamjana d.d. u mjestu Kali na otoku Ugljanu, pratio je 31- godišnjaka automobilom do trajektnog pristaništa gdje se potom parkirao u mrak pokra kioska čekajući da ovaj naiđe.

U trenutku kada je 31-godišnjak, koji se do trajektnog pristaništa u Preku dovezao sa godinu dana mlađim prijateljem, izašao vani, Đakić je automobilom krenuo na njega nakon čega je ovaj pao preko poklopca motora na asfalt i onesvijestio se. Kako bi se obranio od napada njegov mlađi prijatelj je tada kamenom razbio staklo na vratima Đakićeva automobila nakon čega je Đakić i pobjegao. Policija ga je ubrzo pronašla i uhitila, te je utvrđeno da je bio pod utjecajem od 1,28 promila alkohola.

Pred istražnim sucem Borisom Babićem on se branio šutnjim, a za svoju je obranu angažirao dva odvjetnička ureda; Pavlović i Kotlar i partneri. Sudac Boris Babić mu je tada odredio pritvor u trajanju do mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:40