DOZNAO PRESUDU

Sin županijskog vijećnika i šefa policijskog sindikata uhvaćen kako dila na ulicama Vinkovaca

Nepravomoćno su osuđena dvojica 23-godišnjaka Ivan N., stari policijski znanac te Mateo K.

Ilustrativna fotografija

 Marko Mrkonjic/Cropix

Zbog prtljanja s drogom koju su prodavali na sitno po vinkovačkim ulicama, pa i u blizini jedne gimnazije, na Općinskom sudu u Vukovaru nepravomoćno su osuđena dvojica 23-godišnjaka Ivan N., stari policijski znanac te Mateo K., sin aktualnog županijskog vijećnika te bivšeg policajca i predsjednika policijskog sindikata. Za razliku od Ivana N. koji je dobio djelomičnu uvjetnu kaznu od 13 mjeseci, čiji dio od šest mjeseci mora odslužiti, dok je ostatak uvjet na dvije godine, Mateu K. je dosuđena uvjetna godina dana s dvogodišnjim rokom kušnje. Obojica moraju solidarno platiti 492 eura sudskih troškova u što je uračunato i vještačenje.

- Žao mi je što je došlo do ove situacije. Marihuanu sam koristio od 2018. do 2020., ali ju nikada nisam prodavao pa tako niti Ivanu N. ni Robertu H. Ispred vinkovačke gimnazije nisam bio 3. srpnja 2020. niti sam se tamo našao s njima, pa niti ostala tri puta tog srpnja. Znam da su njih dvojica konzumenti, ali mi nije jasno zašto kažu da su drogu od mene kupili. Valjda zato da ne odaju pravo ime prodavatelja. Te 2020. kad se sve ovo zbilo, shvatio sam u kakvoj sam se situaciji našao i prestao sam konzumirati drogu. Studiram na ekonomskom fakultetu, ljeti se bavim ugostiteljstvom, a roditelji mi pomažu. Prilikom uhićenja doživio sam neugodna iskustva jer su me policajci dok sam ulazio u policijsko vozilo gurali i udarali. U mom domu u pretresu ništa nije nađeno i otac me pitao jesam li stvarno to učinio. Odveden sam u pritvor pa na ispitivanje gdje me policajac udario u rebra pa sam počeo plakati. Na ispitivanju na ODO-u sam razmišljao da sve priznam i da se završi – branio se Mateo K. koji je porekao prodavanje marihuane osim dana 25. lipnja 2020.

Ivan N. je, pak, ispričao da marihuanu koristi od 2015. i da ju je kupovao za vlastite potrebe za 13,27 eura po gramu u ono vrijeme. Rekao je i da je Robert H. nazvao Matea i pitao ga ima li 10 grama marihuane. Dogovorili smo se da se nađemo kod gimnazije i Mateo je svakome dao po pet grama. Svaki mu je platio 39,81 euro. I jedino tada ju je, otkriva, kupio od Matea dodajući da mu je tjedno trebalo pet do 10 grama.

- Od Matea sam kupio pet grama od čega sam ispušio četiri, a gram sam prodao Robertu za 13,27 eura. Da bi me Robert opet zamolio nove grame marihuane pa sam provjerio s Mateom te kupio 10 grama za 86,26 eura, od čega sam ja platio 39,81, a Robert 46,45 eura – ispričao je Ivan N. koji je još dva puta, tvrdi, od Matea kupio drogu.

Kupac Robert H. obojicu optuženika poznaje iz srednje škole te je od obojice znao unazad dvije godine, posvjedočio je, kupiti marihuanu.

-Taj zadnji put našli smo se kod Bosuta. Otišli smo do gimnazije gdje nas je čekao Mateo od kojeg sam preuzeo pet grama. Dok sam išao u srednju, od Matea sam isto znao kupovati marihuanu, u gramima. Poznato mi je da je Mateo znao marihuanu prodavati i u školi – otkrio je, među ostalim, svjedok od kojeg je u inkriminiranom trenutku policija oduzela 6,06 grama marihuane.

Ivanu N. je oduzeto 1,8 grama, digitalna vaga s tragovima speeda, dok je od Matea K. oduzet Samsung Galaxy S 9, ali i zračna puška Slavia 631 model 77 kalibra 4,5 te kutija sa 73 diabole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:31