RADOVAN VUJČIĆ

SINA KOJI JE DOŠAO VIDJETI DJECU UBIO HICEM U GLAVU Podignuta optužnica za strašno krvoproliće u blagovaonici obiteljske kuće u Bjelovaru

Shrvana Slavica Vujčić (na slici u sredini), majka ubijenog Sanjina (lijevo), ispričala nam je što je nagnalo njezina supruga (desno) da digne ruku na sina

Hicem u glavu 62-godišnji Radovan Vujčić, zvani Mravac, 12. veljače ove godine ubio je svog sina Sanjina (40) za stolom u blagovaonici obiteljske kuće u Bjelovaru, pred očima njegove majke Slavice i prijatelja Roberta.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu pred bjelovarskim Županijskim sudom u kojoj se stariji Vujčić tereti za počinjenje ubojstva. Tijekom istrage provedena su sva potrebna vještačenja i ispitano je više svjedoka, navode iz bjelovarskog ŽDO-a.

- Kad je sjeo za stol, rekao je da je došao prvo riješiti nas, pa da će onda i sebe. U jednom trenutku krenuo je na oca nožem. Oštrica je bila nazubljena s jedne strane. Otac mu je pucao u glavu. Bio je na mjestu mrtav. Da ga je bar pogodio u nogu. Robert je vrišteći izletio iz kuće... Snaha i unuk nisu bili u kući jer oni žive u posebnom objektu u dvorištu. Joj, trebat će on sad živjeti s tim - ispričala je nedugo nakon ubojstva shrvana Slavica Vujčić za Jutarnji list. Tragedija koja je šokirala cijeli kraj dogodila se u kući prizemnici u Ulici Josipa Pupačića oko 17 sati. Sanjinov prijatelj Robert u kuću Vujčića stigao je zabrinut, prije Sanjina.

Zabrinuti prijatelj

- Robert nam je govorio da će Sanjin sebi nešto napraviti. Bio je s nama u kući kad je došao Sanjin - izjavila je Slavica Vujčić. Odmah nakon ubojstva policija je uhitila Radovana Vujčića i odvela ga u pritvor. Iz istražnog pritvora Vujčić je pušten nakon što su ispitani svi svjedoci. Policija je na mjesto tragedije brzo došla, pretpostavlja se zato što ju je Sanjinov prijatelj iz naselja Robert nazvao i prije nego što je otišao u dom obitelji Vujčić.

Samo dva mjeseca nakon što je izišao iz pritvora, Radovan Vujčić skrivio je tešku prometnu nesreću u kojoj je teško stradao njegov 14-godišnji unuk, Sanjinov sin. Dok je vozio BMW bjelovarskih oznaka iz Severina u smjeru Patkovca, sletio je u putni jarak, gdje je prednjim krajem udario u betonski most poljskog puta, preokrenuo se i zaustavio na desnom bočnom kraju.

Legalno oružje

Osim teško ozlijeđenog unuka, liječnička pomoć pružena je i lakše ozlijeđenim putnicima iz vozila (16 i 14). Sanjinov sin, kažu u bjelovarskom kraju, bio je jedan od najperspektivnijih nogometaša NK Bjelovara, a nakon prometne nesreće stanje mu je bilo kritično i liječnici su se grčevito borili za njegov život. Protiv Radovana Vujčića podnesena je kaznena prijava bjelovarskom Općinskom državnom odvjetništvu. Maloljetni unuk u bolnici se oporavlja od ozljeda.

Na dan kad je ubijen Sanjin je došao posjetiti djecu koja su nakon razvoda ostala s majkom u obiteljskoj kući njegovih roditelja. Odnos između oca i sina i inače je bio vrlo težak i pun svađa. Policija je već s time bila upoznata, a u slučaju ubojstva Radovan Vujčić naveo je da je sin nasrnuo na njega, nakon čega ga je ubio hicem u glavu. Na ispitivanju je priznao da je ubio sina hicem iz pištolja, a navodno je za njega imao dozvolu.

U studenome prošle godine nasilni odnos oca i sina razbuktao se na utakmici lokalnog NK Bjelovara na kojoj je Radovan Vujčić bio redar. Navodno je u jednom trenutku sina napao nožem skakavcem, ali ga je sin potom brutalno prebio. Prema riječima svjedoka, Sanjin je tako jako istukao oca da je on od posljedica doživio infarkt, zbog čega je prevezen u Zagreb. Nakon tog incidenta i otac i sin kazneno su prijavljeni. Zbog napada na oca protiv Sanjina Vujčića bila je podignuta optužnica i 19. ožujka trebala je biti rasprava na bjelovarskom Općinskom sudu, ali je i protiv Radovana Vujčića vođena istraga zbog napada na sina nožem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:53