DIZAO NOVAC S RAČUNA

Sindikalni povjerenik u Županijskoj bolnici u Požegi optužen da je pronevjerio više od milijun kuna

Četrdesetosmogodišnjaka se tereti da je od 2014. do 2021. godine s računa sindikata uzeo 1,13 milijuna kuna

Ilustrativna fotografija

 Neja Markicevic/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je optužnicu protiv 48-godišnjega sindikalnoga povjerenika u Županijskoj bolnici u Požegi zbog sumnji da je od 2014. do 2021. s računa sindikata pronevjerio 1,13 milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, 48-godišnjak je bio sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi za Županijsku bolnicu u Požegi, a također je u Županijskoj bolnici u Požegi bio i voditelj kasa za uzajamnu pomoć Hrvatskog strukovnog sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara te Hrvatskog liječničkog sindikata.

"Okrivljenog 48-godišnjaka tereti se da je od 1. lipnja 2014. do 25. siječnja 2021., kao zaposlenik jedne zdravstvene ustanove i sindikalni povjerenik jednog sindikata te voditelj kase uzajamne pomoći za članove navedenog sindikata i još dva sindikata zaposlenika u toj ustanovi, postupio u nakani da se znatno nepripadno okoristi", priopćilo je državno odvjetništvo.

"Tereti ga se da je s računa jednog sindikata, kojim je za potrebe članova kase uzajamne pomoći bio ovlašten raspolagati, podigao i neovlašteno zadržao za sebe njihove novčane uloge u iznosu od ukupno 1.130.913,70 kuna, a tim je kaznenim djelom oštećeno 167 zaposlenika te zdravstvene ustanove."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:19