REAKCIJE NAKON NEREDA

Sindikat policije Hrvatske osudio napad na A1: ‘Ovakvo ponašanje nema opravdanja niti ima veze sa sportom‘

Iz HAC-a su poručili kako žale što je zbog nastale situacije korisnicima bilo otežano putovanje autocestom

Mjesto sukoba policije i navijača kod odmorišta Desinec

 Ranko Suvar/Cropix

Sindikat policije Hrvatske osudio je u nedjelju organizaciju nereda kojima su sinoć navijači HNK Hajduk blokirali jednu od glavnih hrvatskih prometnica i napad na policijske službenike, ističući da za takvo ponašanje nema opravdanja niti ono ima veze sa sportom.

"Sindikat policije Hrvatske osuđuje organizaciju nereda kojima su sinoć navijači HNK Hajduk blokirali jednu od glavnih hrvatskih prometnica, dovodeći u opasnost sve putnike i vozače na tom dijelu autoceste", ističe se u priopćenju Sindikata.

Navijači su se, dodaje se, oglušili na upozorenja i naredbe policijskih službenika koji su ih pratili te su u velikom broju napali policijske službenike iz više policijskih uprava.

"Ovakvo ponašanje nema opravdanja niti ima veze sa sportom. Uporno upozoravamo na skupine koje organiziraju nerede i napade na policajce pod krinkom navijanja. Vrijeme je da se otkrije tko stoji iza takvih aktivnosti i da navijačke organizacije počnu raditi isključivo u okviru zakona i svog propisanog djelovanja", ističe Sindikat.

Zahvalivši policijskim službenicima na brzoj reakciji koja je spriječila daljnju ugrozu vozača i putnika na autocesti, Sindikat policije Hrvatske zaželio je brz oporavak kolegama koji su napadnuti i ozlijeđeni zbog toga što su radili svoj posao – čuvali sigurnost građana.

HAC: Osuđujemo svako nasilje, izražavamo žaljenje zbog otežanog putovanja

Hrvatske autoceste (HAC) oštro su u nedjelju osudile svako nasilje te izrazile žaljenje zbog zatvaranja autoceste A1 uslijed navijačkih nereda, što je otežalo putovanje te HAC-u prouzročilo štetu.

HAC je izvijestio da je zbog navijačkih nereda na odmorištu Desinec i samoj autocesti A1, a na zahtjev policije, zatvorena dionica između naplatnih postaja Lučko i Jastrebarsko.

Dionica autoceste u smjeru mora bila je zatvorena od subote u 21.45 do nedjelje u 10.05, a u smjeru Zagreba od subote u 22.35. do nedjelje u 23.59, stoji u priopćenju.

"Ovim putem želimo poslati poruku da oštro osuđujemo svako nasilje i izražavamo žaljenje zbog nastale situacije, koje je i našim korisnicima otežalo putovanje autocestom, a Hrvatskim autocestama prouzročilo štetu", ističu iz HAC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:37