KOLEGE U ŠOKU

Sindikat policije oprostio se od iznenada preminulog pripadnika ATJ Lučko: ‘Neka mu je laka hrvatska zemlja‘

Mladi policajac preminuo je u bolnici nakon što mu je pozlilo tijekom rutinske obuke, odnosno kondicijskog treninga

Tomislav Pavalić

 Screenshot/Facebook

Sindikat policije Hrvatske oprostio se danas od iznenadno preminulog policajca, pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, Tomislava Pavalića.

U emotivnoj objavi na Facebooku rekli su kako je preminuli kolega imao samo 30 godina ali i da je bio član Glavne podružnice Sindikata policije Hrvatske za Policijsku upravu zagrebačku.

- S velikom tugom izvješćujemo da je danas, u 30. godini života iznenada preminuo još jedan mladi kolega, Tomislav Pavalić, policijski službenik ATJ Lučko i član Glavne podružnice SPH za PU zagrebačku. O posljednjem ispraćaju izvijestit ćemo vas naknadno. Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog kolege. Neka mu je laka hrvatska zemlja! Počivao u miru Božjem - napisali su u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, mladi policajac preminuo je u bolnici nakon što mu je pozlilo tijekom rutinske obuke, odnosno kondicijskog treninga. Još jedan njegov kolega prevezen je u bolnicu, ali on je stabilno, a obdukcija će pokazati što se točno dogodilo da je ovaj mladi organizam posustao.

Preminuli Tomislav je u ATJ Lučko primljen iz Interventne jedinice policije PU Zagrebačke s još 30-ak novih pripadnika 1. siječnja ove godine i svi su prošli liječnički pregled.

Iako je Hitna pomoć stigla brzo na mjesto gdje je pozlilo njihovu pripadniku i pod policijskom pratnjom stigla u bolnicu, pripadniku ATJ Lučko liječnici KB Sveti Duh, unatoč naporima, nisu mogli spasiti život.

Neslužbeno doznajemo da se incident dogodio tijekom trčanja po nasipu, a oba pripadnika prošla su liječnički pregled i bili su zdravi. Preminuli policajac imao je samo 30 godina, primljen je u Lučko u skupini s 30-ak novih pripadnika koji su dobili privremeno rješenje na šest mjeseci.

Smrt mladog specijalca potresla je ATJ Lučko i sve njihove pripadnike, a posebno što je 7. rujna dan osnutka jedinice, a i otac preminulog specijalca, bio je pripadnik te jedinice od njezina osnutka do umirovljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:03