PRIJETNJE SMRĆU

Sinjanin koji je vikao ‘sve ću vas dignuti u zrak‘ dobio optužnicu i zabranu približavanja žrtvama

Ogorčen zbog kašnjenja isplate socijalne pomoći, 51-godišnjak je u ožujku ove godine izazvao incident u Centru za socijalnu skrb Sinj
 Ilustracija/Ante Cizmić/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 51-godišnjaka zbog prijetnji djelatnicima i zaštitaru Centra za socijalnu skrb Sinj u ožujku ove godine. Do incidenta je došlo zbog njegova nezadovoljstva vezanoga za odluku o pravu na socijalnu pomoć za osobu s kojom živi, piše Slobodna Dalmacija.

U slučaju iz Sinja, nakon podizanja optužnog akta, nad 51-godišnjakom produljena je i mjera opreza te se ne smije približiti žrtvama na manje od 50 metara niti s njima kontaktirati ili ih zanemarivati. Ako se ne bude pridržavao navedene mjere koju je za njega tražilo tužiteljstvo, nad njim će se odrediti istražni zatvor.

Optužnica ga tereti da je krajem ožujka u 9.30 sati u prostorijama sinjskoga centra, nezadovoljan objašnjenjem službenika koje se odnosilo na pravo za socijalnu pomoć, rekao trojici djelatnika i zaštitaru: “Dignut ću vas sve u zrak!”. Tužiteljstvo za njega traži po šest mjeseci zatvora za svaku od osoba kojoj je prijetio te izricanje jedinstvene kazne zatvora od deset mjeseci.

U svojoj obrani 51-godišnjak je negirao počinjenje kaznenoga djela te je rekao kako se došao raspitati zašto je kasnila isplata socijalne pomoći za prethodni mjesec za nepokretnu osobu koju poznaje.

- Nisam bio zadovoljan dobivenim odgovorom te sam otišao iz centra, nisam imao namjeru nikome nauditi - izjavio je.

Međutim, čuli su ga drugi djelatnici centra koji su svjedočili kako je vikao te zalupio vratima ureda njihove kolegice kad je izlazio. Krenuo je niz stepenice, bacio kuvertu na zaštitara i rekao: ”Sve ću vas dignuti u zrak!”, rekli su, piše Slobodna Dalmacija.

Kako 51- godišnjak ima evidentiranu odluku prekršajnoga suda u Splitu iz lipnja prošle godine kad je osuđen zbog remećenja javnoga reda i mira, tužiteljstvo je procijenilo da je sklon manifestiranju nasilja u javnosti. Stoga su za njega od suda tražili i dobili mjeru opreza zabrane približavanja žrtvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:36