TOMISLAV ĐAKIĆ

Sinu HDZ-ovca određen pritvor. Prijetio smrću policajcima i urlao: ‘Znate li vi tko sam ja!?‘

Sudac istrage donio je odluku o mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
Tomislav Đakić
 Privatni Album

Tomislav Đakić, sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, ispitan je danas u prostorijama zagrebačkog tužiteljstva koje je za njega zatražilo pritvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu potom je taj prijedlog usvojio te odredio Tomislavu Đakiću mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.​

O slučaju su se oglasili i iz Općinskog državnog odvjetništva te su naznačili da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020. godine dok se "nalazio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, a s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo na njih vikati. Vrijeđao ih je te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se pritom na člana svoje obitelji."

Kako je Jutarnji već izvijestio, jedan od četvero djece HDZ-ova saborskog zastupnika koji je kandidiran i za novi mandat, i to kao drugi na HDZ-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici, završio je na stupu srama. Zbog prijetnji smrću policijskim službenicima u srijedu navečer uhićen je ispred kultnog restorana Trnjanka nadomak zagrebačke Palače pravde.

Kako doznajemo, sve je počelo oko 23:20 pozivom na 192 i prijavom da na Trnjanskoj cesti skupina ljudi narušava javni red i mir odnosno da galame i da se naguravaju. Policija se promptno odazvala na poziv, a na mjestu događaja, između ostalih, zatekla je i Đakića juniora.

Tijekom intervencije situacija je postala napeta, a Đakić je četvorici policajca uputio ozbiljne prijetnje smrću. Psovao im je majku i pitao: 'Znate li vi tko sam ja?' da bi im u jednom trenutku i zaprijetio otkazima. Situacija je izmakla kontroli kad im je još poručio da mu 'mogu popušiti k...' a navodno je u njihovom smjeru i pljunuo.

Đakić je i alkotestiran, a rezultat je bio 1,5 promila alkohola u krvi.

Zbog izrečenih prijetnji Đakić je priveden u policijsku postaju na otrežnjenje te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Zaradio je kaznenu prijavu uz koju je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:31