MAD MAX IZ SIRIJE

Sirijac (18) divljao ulicama Zagreba, prolazio kroz crvena svjetla, čak je probio i rampu

Policija je mladića kazneno prijavila za obijesnu vožnju i prisilu prema službenoj osobi, a sudac istrage mu je odredio pritvor

ilustrativna fotografija











 

 Vlado Kos/Cropix

Što je točno planirao 18-godišnji Sirijac kad je 1. ožujka oko 3 sata ujutro odlučio luđački bježati autom policiji po zagrebačkim ulicama da bi u jednom trenutku čak probio i rampu sportskog centra, možemo samo nagađati.

Taj, netom punoljetni strani državljanin narednih će mjesec dana provest iza rešetaka remetinečkog zbog opasnosti od bijega jer je po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen za obijesnu vožnju u cestovnom prometu ali i za prisilu prema službenoj osobi.

Protiv njega je, stoga, zagrebačko tužiteljstvo pokrenulo istragu, a prema dosad utvrđenom 18-godišnjak je tu kobnu noć imao za cilj onemogućiti policijske službenike u obavljaju službene dužnosti. Oglušio se, naime, na zapovjedi policajaca kojima je vozilom bježao.

- Upravljao je vozilom ulicama grada suviše velikom brzinom prolazeći tijekom trajanja crvenih svjetala na semaforima čime je izazvao opasnost za živote drugih sudionika u prometu i policijskih službenika koji su ga pratili. Osnovano se sumnja i da nije postupio po zapovijedi policijskog službenika koji je stupio na kolnik i položajem tijela zapovjedio da zaustavi vozilo, već se vozilom nastavio kretati prema njemu pa se službenik izmaknuo radi izbjegavanja naleta vozila. Osnovano se sumnja da je nastavio vožnju i uslijed neprilagođene brzine u naglom skretanju vozilom udario u uzdignuti rubnjak ceste te oštetio svoje vozilo kojim je potom prošao kroz rampu i ušao u prostor sportsko rekreativnog centra gdje su ga policijski službenici uhitili nakon brze vožnje i dodatnog oštećenja vozila - navodi se u podnesenoj kaznenoj prijavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:34