ZARAĐUJU NA MUCI

Sisačka policija u dva slučaja uhvatila dvoje krijumčara ljudi, otkrivena 62 ilegalna migranta

Radi se o unosnom poslu na kojem oni koji zarađuju na teškim trenucima drugi uprihode i po nekoliko tisuća eura dnevno

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Krijumčari neumorno nastavljaju sa svojim aktivnostima s druge strane zakona iz dana u dan. Na tuđoj muci tako zarađuju na tisuće eura dnevno, a posljednju dvojicu uhitila je jučer sisačka policija koji su kroz Hrvatsku prevozili 62 ilegalca.

U ranim jutarnjim satima jučer policajci koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta na području Topuskog su zaustavili kombi bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Pritom je u vozilu iz koristoljublja prevozio 32 strana državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i koji su imali za krajnji cilj druge države Europske unije.

Pola sata kasnije, opet na području Topuskog, u ruke policje pao je i hrvatski državljanin koji je u kombiju BiH oznaka prevozio 30 stranaca koji su, također, ilegalno ušli u Lijepu našu.

-Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke - kažu iz policije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:35