ČEKA SE NOVI TERMIN

SISAČKI MONSTRUM IPAK NEĆE SUTRA NAPUSTITI ZATVOR Odgođena je rasprava na suđenju Dariju Šišakoviću: 'Optuženog bole noge zbog predugog sjedenja'

 Robert Belošević / CROPIX

Zbog odgode današnje i sutrašnje rasprave na suđenju Dariju Šišakoviću (29) za pokušaj ubojstva atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića, Roberta Matanića, u lepoglavskoj kaznionici, Srđan Mlađan, trostruki ubojica neće prvi puta nakon 2002. godine izaći iza zatvorskih rešetaka.

Naime, sutkinja varaždinskog Žuapnijskog suda je zbog Šišakovićevih zdravstvenih problema, obzirom da je osjećao jake bolove zbog dužeg sjedenja, a ima problema sa kukom, odgodila raspravu, te je odlučila zatražiti i mišljenje medicinskog vještaka je li on sposoban pratiti raspravu te zatražila medicinsku dokumentaciju iz kaznionice u Glini gdje Šišaković izdržava kaznu zbog ubojstva Dijane Ćulibrk (31), profesorice sociologije i kroatistike koju je usmrtio s 31 ubodom nožem 2011. godine. Šišakoviću se sudi da je 19. ožujka 2015. godine na u lepoglavskoj kaznionici utegom teško ozlijedio Roberta Matanića s kojim je inače bio u dobrim odnosima, a svemu tome svjedočio je Srđan Mlađan, "sisački monstrum" koji je na odsluženju kazne zbog trostrukog ubojstva i pljačke banke.

Mlađan je 3. siječnja 1998. godine u Sisku ubio srednjoškolku Elizabetu Šubić, a 7. veljače iste godine i umirovljenika Petra Jančića. Nakon što se nije vratio sa vikenda u kaznionici u Požegi, opljačkao je banku, te tijekom potrage 18. veljače 2002. godine ubio policajca Milenka Vranjkovića-Kinga, nakon čega je zatočio majku s dvoje djece, te se nakon višesatnih pregovora predao policajcima.

Na suđenju za to ubojstvo napao je i svoju sestričnu, Mlađana se smatra jednim od sigurnosno najrizičnijih zatvorenika u hrvatskim kaznionicama. Novi termin suđenja nije određen, tako da zasad i policajci i osoblje suda i kaznionice mogu odahnuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:51