TEŠKI RECIDIVIST

Sisačkom Hulku nova zatvorska kazna zbog bludničenja: ‘Sjeo mi je na krevet, počeo me dirati...‘

Dotični već ima dvije presude za bludne radnje, ali i za (ne)djela poput razbojništava i teških ozljeđivanja

Damir Šišaković

 Privatni album

Damir Šišaković (42) zvani Šijo, kojeg su zbog načina bijega iz zatvora u Sisku prozvali još i sisački Hulk (raširio je rešetke na prozoru ćelije), nikako se ne uspijeva zadržati dulje vrijeme na slobodi.

Dok trenutno služi kaznu u Lipovici, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nedavno se suočio s osuđujućom nepravomoćnom presudom zbog bludnih radnji koje je počinio krajem lipnja 2022., nedugo nakon izlaska s robije gdje je proveo nepunih šest godina.

Zbog bludničenja nad državljankom Indije, koja je u inkriminirano vrijeme 29. lipnja 2022. bila podstanarka u kući njegove djevojke na području Zagreba, kao i zbog narušavanja nepovredivosti doma jer joj je pritom upao u stan koji je koristila, Šišaković je osuđen na dvije i pol godine zatvora. Ujedno mu je izrečena sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu u istom vremenskom periodu i izvršavat će se u okviru zatvorskog sustava.

- Ušao je u moju spavaću sobu oko 1 sat, ponašao se kao psihopat, govorio mi je: ‘Neću te povrijediti‘. Sjeo mi je na krevet, počeo me dirati. Vikala sam i nisam mogla disati. Smrdio je na alkohol. Rekla sam mu da mi treba lijek. Otišli smo u kuhinju, a on me držao za prste. Uzela sam nož, pa mi je zgrabio ruku i porezala sam se. Molila sam ga da ode, a on je govorio na engleskom da ne zovem policiju i da ne kažem ništa stanodavki. Otišao je u svoj stan i pustio glasnu glazbu, a ja sam otrčala u kupaonicu i zaključala se. Nazvala sam kolegicu i rekla što se dogodilo. On se vratio u stan, pred vrata kupaonice. Lupao je po njima i potrgao ih. Molio je opet da ne zovem policiju, a meni je ruka sve više krvarila - ispričala je žrtva, dodajući da je cijela ta agonija trajala 45 minuta do sat vremena.

Za nožem je posegnula, pojasnila je, jer se bojala da će je napasti, no odbacuje insinuacije da ga je pokušala ubosti. Šišaković negira krivnju. Rekao je da je nedugo prije toga izašao iz zatvora i da je s društvom bio u izlasku i pio vino, pivo, rakiju te konzumirao kokain.

- Došao sam do kuće svoje djevojke i 10 minuta pokušavao ući gađajući vrata. Umjesto u stan na kat, otišao sam ravno u tu prostoriju u prizemlju. Vidio sam neku ženu koja je vrisnula. Bio sam pijan i drogiran i onda je ona uzela nož, njime mahala te se porezala, a ja sam joj ga uzeo. Otišao sam u stan gore i vratio se k njoj. Kucao sam joj na vrata kupaonice da pitam treba li zvati hitnu. Do tad sam bio pet godina i 10 mjeseci u zatvoru i zato sam joj rekao da ne zove policiju kako ne bih dalje imao problema. Tu večer samo sam htio ići spavati. Nisam je dirao - branio se Šišaković, kojem sud u konačnici nije povjerovao.

Pri odmjeravanju visine kazne za sud je otegotna okolnost njegov recidivizam jer već ima dvije presude za bludne radnje, ali i za (ne)djela s elementima nasilja poput razbojništava i teških ozljeđivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 01:29