DOBIO 15 DANA ZATVORA

Sisak: S nožem u ruci trčao za ženom i kćeri prijeteći da će ih ubiti

Veliko Trgovisce, 200511.U kaficu Capar ubijen je 58 godisnjak, ranjen je 35 godisnjak. 24 godisnji ubojica je u bjegu.Na slici: policija ispred kuce od ubojice.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

SISAK -Na 15 dana zatvora osuđen je 56-godišnji muškarac iz Starog Grabovca kod Novske zbog prijetnji ubojstvom i zlostavljanja supruge i kćeri.

Incident se dogodio, kako je priopćila sisačka policija, u subotu, 13. kolovoza oko 18.30 sati u obiteljskoj kući u Starom Grabovcu. Pod utjecajem alkohola od 0,8 promila, nasilnik je najprije verbalno i fizički zlostavljao suprugu i kćer te ih istjerao iz kuće.

Potom je uzeo kuhinjski nož te trčao za njima, a kada je sustigao suprugu nekoliko ju je puta udario rukama. Vrativši se u kuću iz nje je izbacivao stvari, a kada se u dvorište vratila kćer potrčao je za njom prijeteći joj nožem.

I pred policajcima koji su došli na intervenciju prijetio je smrću supruzi i kćeri, nakon čega je kroz stražnji izlaz izašao iz kuće. Uhićen je u susjednom dvorištu.

Supruga i kćer upućene su da potraže liječničku pomoć što je kćer odbila, a supruzi su u novljanskoj hitnoj medicinskoj pomoći utvrđene lakše tjelesne ozljede. Obje su odbile podnijeti prijedlog za kazno djelo prijetnje, a policija je protiv počinitelja podnijela optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Doveden je na Prekršajni sud u Kutini gdje je proglašen krivim, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je prepraćen u Zatvor u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:11