MLADI IZGREDNIK

Sisak: Uhićen 20-godišnjak zbog sedam nedjela, počinio štetu od 55.000 kuna

Oštetio prometne znakove, ukrao 500 litara goriva, kontejnerom namjerno oštetio više parkiranih vozila i slično
Ilustracija
 Ranko Suvar/Cropix

U policijskom pritvoru završio je 20-godišnjak kojega su sisački policajci uhitili zbog ugrožavanja prometa i potom utvrdili da je odgovoran za još sedam nedjela u kojima je nastala šteta od 55 tisuća kuna.

Sisačko-moslavačka policija mladića sumnjiči da je od 2. kolovoza do 8. rujna, na sisačkom Mostu Gromova iščupao reflektirajuće dijelove sa znakova koji služe za prometnu sigurnost i postolja postavio po sredini kolničkih traka zbog čega je došlo do oštećenja 13 vozila.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je između 12. i 14. siječnja, u Petrinjskoj ulici u Sisku, iz rezervoara teretnog vozila ukrao oko 500 litara goriva, ali i da je 9. ožujka, u Ulici Andrije Hebranga u Sisku, zapalio spremnik za otpad. Dan kasnije u Ulici Matije Gupca i na Trgu grada Heidenheima u Sisku zapalio je još tri spremnika za otpad.

Nadalje, od 29. ožujka do 19. kolovoza, u Ulici Braće Kavurić u Sisku, iz hodnika stambenih zgrada je ukrao čak 14 protupožarnih aparata i oštetio 10 poštanskih sandučića. Sumnjiči ga se i da je 30. ožujka u jutarnjim satima, u sisačkoj Ulici Tina Ujevića metalnim kontejnerom namjerno oštetio više parkiranih vozila.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 55.000 kuna. Zbog počinjena četiri oštećenja tuđe stvari, dvije krađe, teške krađe i ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom, uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 22:09