NASILJE U OBITELJI

Sisak: Žena prijavila nevjenčanog supruga zbog nasilja, policija kod njega pronašla granate

Obiteljsko je nasilje eskaliralo u ponedjeljak muškarčevim grubim nasiljem i prijetnjama da će ubiti ženu
 CROPIX

SISAK - Policijski službenici Policijske postaje Sisak su u ponedjeljak, 8. kolovoza od 35-godišnje Siščanke zaprimili kaznenu prijavu u kojoj je izjavila da ju od početka travnja 2010. godine njezin nevjenčani 42-godišnji suprug, s kojim živi u Sisku, fizički i psihički maltretira, što je u ponedjeljak eskaliralo njegovim grubim nasiljem i prijetnjama da će ju ubiti . Liječničkim pregledom kod nje su po glavi i tijelu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Nasilni suprug nije od strane policije pronađen istog dana , već je uhićen u utorak, 9. kolovoza u poslijepodnevnim satima. Po nalogu Županijskog suda u kući roditelja nasilnog supružnika u mjestu Hrastovica, grad Petrinja, kod kojih uhićeni 42-godišnjak često navraća, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija i tom prilikom pronađeno 945 komada streljiva, pet tromblonskih mina i četiri granate, što je on nezakonito nabavio i držao u kući svojih roditelja. Pretragom njihovog stana u Sisku oružje i eksplozivna sredstva nisu pronađeni.

Zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja u obitelji i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari osumnjičeni je 10. kolovoza, uz kaznenu prijavu doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje od 48 sati u Zatvoru u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 17:25