HOROR U ŠIBENIKU

Sjedili s pomorcem (54) u kafiću, a onda ga brutalno iscipelarili na smrt. Među njima i profesionalni boksač

Privedena su trojica mladića

Policijski očevid, ilustracija 

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Šibenska policija uspjela je, usprkos zavjetu šutnje među građanima, otkriti i uhititi mlađu osobu koju se sumnjiči da je bila glavni akter teškog premlaćivanja 54-godišnjeg nekadašnjeg šibenskog pomorca Ante T. prije dva dana, u subotu oko 21 sat ispred caffe bara "Delta" u blizini Sportskog centra "Ljubica" u Crnici.

Nesretni je muškarac, neslužbeno doznajemo, tijekom ponedjeljka umro u šibenskoj bolnici od posljedica zadobivenih ozljeda, a policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila trojicu mladića - Antu L. (25), Antonia G. (26) i najstarijeg među njima, 27-godišnjeg Andriju P. zvanog "Stina junior", donedavno profesionalnog boksača u poluteškoj kategoriji.

Trojica mladića kazneno su prijavljena za ubojstvo muškarca s kojim su, po onome što se vidi na snimkama nadzornih kamera te što su iskazali svjedoci, prije izbijanja sukoba normalno sjedili za stolom i pili. U jednom trenutku dolazi do naguravanja, sva četvorica izlaze van lokala te 54-godišnjak tada dobiva nekoliko udaraca u glavu, pada na pod, a onda ga još cipelare. Nedugo zatim, uspijeva se pridići, ući natrag u kafić da bi za njim ušli ostali te ga boksač udara još nekoliko puta u glavu. Žrtva pada na pod i više ne ustaje.

Što je nagnalo trojicu mladića da batinama ubiju duplo starijeg čovjeka koji je, po onome što je objavljeno u lokalnim medijima, bio "vedrog duha i nesklon problematičnom ponašanju", trebala bi utvrditi predstojeća istraga isto kao i da li su i u kojoj mjeri osumnjičenici za ubojstvo bili pod utjecajem alkohola i narkotika.

Sva trojica će tijekom dana biti privedena na Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje, a nema sumnje da će, obzirom na težinu djela, oni od suca istrage tražiti određivanje istražnog zatvora. Za kazneno djelo ubojstva propisana je kazna zatvora od pet do 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 12:28