DRŠKOM PO GLAVI

Sjekirom nasrnuo na djelatnika Zagrebparkinga: ‘Stvarno me iživcirao, pa znate li što je napravio prije?‘

Zvonko L. tvrdi da je bez razloga kažnjen kod tržnice Jarun i da ga je to iživciralo, ali da nije namjeravao životno ugroziti djelatnika

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

- Točno je da sam s djelatnikom Zagrebparkinga došao u sukob nakon što je nogom udario u moj auto i time me izazvao. Izašao sam iz auta pa smo se pohvatali. Nisam ga imao namjeru životno ugroziti. Kad sam ga udario drškom sjekire ostao je stajati na nogama. Ne kažem da nisam kriv, ali me taj čovjek stvarno iživcirao. Moj auto bio je parkiran uz bankomat na javnom parkiralištu nekih 10-ak minuta. Po izlasku iz mjenjačnice već sam dobio kaznu. Uočio sam dvojicu djelatnika Zagrebparkinga. Rekao sam im da nije u redu da me kažnjavaju za tih pet minuta i krenuo sam se prepucavati s njima. Uzeo sam čekić jer sam pokušavao izaći iz auta, no on mi nije dao te sam ga pitao: Što hoćeš sada? On me držao za vrat i ja njega isto. I s tom drškom čekića sam ga udario. Ne znam koliko puta, ali sigurno jednom i sve je to trajalo minutu. Drugi djelatnik je stajao sa strane i zvao policiju - ispričao je u svojstvu osumnjičenika Zvonko L. (60), kojem će uskoro početi suđenje na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu jer je svojim postupanjem pokušao teško ozlijediti Danijela K.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je protiv Zvonka L. podignulo optužnicu, od sutra traži da ga osudi na osam mjeseci zatvora.

Pretučeni djelatnik Zagrebparkinga Danijel K. se prisjetio tog 31. svibnja 2022. dok je s kolegom kao mobilni tim provjeravao naplatu parkinga na parkiralištu tržnice Jarun.

- Oko 7.45 sati u Pakoštanskoj smo zatekli VW vukovarskih oznaka koji nije imao dokaz o plaćenoj karti pa sam naplatio 20 kuna dnevnu kartu i fotografirao auto. Obilazeći dalje aute po Macanovićevoj uočio sam WV kojem san ispisao dnevnu kartu. Vozač je spustio bočno staklo i glasno negodovao zbog karte. Pokušavao sam mu objasniti razloge, ali nije slušao. Samo je vikao i vrijeđao da bi se potom s vozačeva sjedala premjestio na suvozačevo i potom se pridigao držeći u ruci sjekiru crveno-žute drške i dužine 40 cm. Iz straha sam rukama pokušavao zadržati suvozačeva vrata da ne izađe van, pa je okrivljeni zamahnuo sjekirom prema mojim prstima. Odmaknuo sam ruke s vrata i stavio nogu na njih. Unatoč svemu vozač je izašao iz auta i uhvatio me za vrat da bi i ja njega uhvatio isto i onda sam dobio drškom sjekire u stražnji dio glave - prisjetio se napadnuti djelatnik Zagrebparkinga, koji je zadobio hematome, podljeve, posjekline i napuknuće kosti svoda lubanje.

Cijelu situaciju snimio je i obližnji videonadzor.

Inače, sudsko medicinski vještak je, analizirajući ozljede, sredstvo izvršenja i pregledavajući snimku okršaja, zaključio da su ozljede lakše, ali da "udarcima drškom ili ušicom sjekire u predio lijeve strane glave (svoda lubanje) zadan silom nešto jačeg intenziteta nego što je bila primijenjena u konkretnom slučaju, mogu nastati ozljede koje bi valjalo onda okarakterizirati kao teške i osobito teške tjelesne ozljede pa čak i ozljede koje bi dovele do smrtne posljedice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:20