STRAVA KOD TRILJA

SJEKIROM POSRED ČELA UDARIO VOZAČA LABUDICE 'Nemojte se ljutiti, ali nitko vam ništa neće govoriti, taj naš susjed nije baš bezopasan tip'

 EPH

GRAB - Pitomo i mirno selo Grab kod Trilja ne pamti, barem ne u posljednjih nekoliko desetljeća, događaj sličan onome u subotu popodne, piše Slobodna Dalmacija.

Trideset dvogodišnjeg vozača labudice Nikolu Đ. iz Sinja u subotu oko 17.30 teško je ozlijedio 58-godišnji mještanin Graba udarivši ga tesarskom sjekirom u prednji dio glave. Vozač je operiran u KBC-u Split, a nervozni napadač pobjegao je u svojem golfu i otada ga policija intenzivno traži.

- Nemojte se ljutiti, ali nitko vam se neće slikati, niti će vam itko govoriti za novine pod imenom i prezimenom, jer naš mještanin koji je udario tog maloga nije baš bezopasan tip. Dobro, on se u mještane ne dira, ali svi znamo da nema dana radnog staža, a da odlično živi. Do incidenta je došlo jer mu je ovaj vozač labudicom zatvorio put koji je i inače uzak.

Mislim, nije ga on namjerno zatvorio, nego je upravo trajao iskrcaj bagera s labudice kad je ovaj naš mještanin naletio. Ne znam što mu se toliko žurilo kada je u vojnoj mirovini i inače odaje dojam da mu se nigdje ne žuri. Nitko od nas ne zna što uopće radi, jer u Grab dođe preko vikenda, a inače živi u Splitu. Dobro, jest mu ovaj zatvorio put, ali da ovaj naš posegne sa sjekirom i ušicom udari čovjeka posred čela, to stvarno nije red! - govore nam mještani.

Kaznena prijava

Gotovo sat i pol je na mjestu napada trajao očevid, a napadač je u svom golfu mogao pobjeći bilo gdje. Ovdje je u blizini granica s BiH. Najprije je mogao pobjeći preko obližnjeg graničnog prijelaza Kamensko ili preko zaseoka Velići. Nije se odlučio čekati policiju, a sada je možda već u BiH, i ako se ne želi predati, policija će ga teško naći, kažu nam mještani.

Kad je ozlijeđenog odvela Hitna pomoć, policija je njegovom kolegi naredila da bager odveze s glavne ceste na sporednu, a odvedena je i labudica.

- Bager je doveden u subotu popodne jer se već tjedan dana izvode radovi na sporednoj cesti Grab-Podi-Krivodol, i da nije radova, ne bi bilo ni bagera ni ovog događaja - govore nam mještani.

Iz PU splitsko-dalmatinske rekli su nam da je više svjedoka nazočilo ovom događaju i vidjelo okolnosti ozljeđivanja, a potvrdili su iz policije da do kraja nedjelje nisu uspjeli uhititi počinitelja kojemu znaju identiet.

Dok krimobrada ne završi, ne može se ni znati s kakvom će se kaznenom prijavom ići: nanošenje teške tjelesne ozljede ili pokušaj ubojstva. A policija nije ni mogla saslušati glavne aktere događaja: napadnutog jer je u subotu navečer operiran, a napadača jer je u bijegu, javlja Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:44