ZADRŽAN DO OTREŽNJENJA

Sjeo u kamion s 2,54 promila, vozio prebrzo i bez pojasa kroz Slunj. Odveden je u policijsku stanicu

Pijani vozač kamiona karlovačkih registracija odveden je u policijske prostorije i zadržan do otrežnjenja te će prekršajno odgovarati

Prometna policija/Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Kamion s prikolicom pod utjecajem 2,54 promila alkohola vozio je u utorak Slunjem 50-godišnji vozač, prekoračivši brzinu i bez korištenja sigurnosnog pojasa, izvijestila je u srijedu karlovačka Policijska uprava.

Pijani vozač kamiona karlovačkih registracija odveden je u policijske prostorije i zadržan do otrežnjenja te će prekršajno odgovarati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Glasnogovornica karlovačke policije Andreja Lenard rekla je kako je po otrežnjenju 50-godišnjak pušten da se brani sa slobode, što znači da će odgovarati po redovnom, a ne žurnom postupku jer nije recidivist.

Prema stručnim radovima psihijatrice Eme Ničea Gruber, koncentracija alkohola u krvi od 1.5 do 2.8 promila smatra se 'pijanim stanjem' kod kojeg su smanjene intelektualne funkcije, osobe su svjesne da su pijane i nastoje se prilagoditi, pa voze cik-cak zbog poremećenog centra za ravnotežu.

U toj fazi izraženo je suženje vidnog kuta, pa su česti premaleni bočni razmaci u pretjecanju, prostorna dezorijentacija, zapinjanje za parkirane aute dok voze ulicom ili čeoni sudar.

Primjerice, kad netko popije tri decilitra vinjaka, koncentracija alkohola u krvi iznosi mu 1,8 promila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:48