POD ISTRAGOM USKOK-a

SKANDAL Linić suspendirao poreznicu Anđu Redžić, a ona se pojavila na presici uz Lalovca

Anđu Redžić istražuje PNUSKOK zbog sumnji u nezakonit rad i curenje podataka
 Sandro Rubinić/CROPIX

Anđa Redžić u utorak je u Rijeci sjedila za glavnim stolom pokraj zamjenika ministra financija Borisa Lalovca na skupu o predstačajnim nagodbama. Anđa Redžić je do svibnja prošle godine bila pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Porezne Uprave. Zajedno s još sedam pomoćnika i zamjenikom ravnateljice smjenjena je s dužnosti. Svi su se oni našli pod istragom USKOK-a jer su, navodno, sustavno pogodovali raznim osobama, zataškavali i odugovlačili u otkrivanju porezno kaznenih djela te dilali informacijama. Ministarstvo financija je tada objasnilo da se “privremeno premještaju dok postoji sumnja za zlouporabu položaja i ovlasti ili dok se ne pokrene odgovarajući postupak”.

Porezni ured

U Ministarstvu financija nisu odgovorili na naš upit što je s tom istragom i je li Redžić, zapravo, rehabilitirana. Prema neslužbenim informacijama na skupu je bila kao članica skupine za izradu Zakona o predstečajnim nagodbama. Redžić je, nakon izbijanja skandala, kazala kako je smjena privremena te da bi na ministrovu mjestu vjerojatno napravila isto. Tvrdila je kako je radi u skladu sa zakonom i da nije kriva što ne može reći za druge. Otkriveno je da je vlasnica 8,4 posto dionica tvrtke Jadran hoteli Rijeka vrijednih 8,14 milijuna kuna. Dionice je dobila od oca, a obitelj posjeduje ukupno 26,03 posto dionica.

Lalovac nedostupan

Jutarnji je doznao da se protiv te skupine poreznika još uvijek provodi kriminalističko istraživanje PNUSKOK-a kao i unutarnji nadzor Porezne uprave. Lalovac nije bio dostupan za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 22:26