‘ZATEČENI SMO‘

Skandal u hrvatskoj školi: Učenici se drogirali na nastavi, policija upala u razred i sve ih privela!

Školom su počele kružiti glasine o tome što trojac radi, na što smo reagirali i o tome obavijestili policiju, kaže ravnateljica


Privedeni su učenici 3. razreda srednje Graditeljske škole u Varaždinu

 Facebook

Učenici trećeg razreda srednje Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu ostali su zatečeni kad im je u ponedjeljak ujutro, tijekom drugog školskog sata u školu stigla policija i od trojice njihovih kolega zatražila da pođu s njima. Trojac u dobi između 16 i 18 godina uplašeno je poslušao zamolbu. Policijski službenici PU varaždinske odveli su ih u drugu prostoriju, gdje su već stigli i njihovi roditelji s odvjetnicima.

Trojac je osumnjičen za konzumaciju droge tijekom nastave, konkretno amfetamina.

U službenom izvješću za medije varaždinska je policija navela da je 18-godišnjak policijskim službenicima dragovoljno predao prozirnu PVC vrećicu s bijelom praškasto-gumenastom tvari nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima.

Službenici PU varaždinske također su u ponedjeljak, 11. prosinca, na temelju naloga Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu indijske konoplje, prozirnu PVC vrećicu s sasušenom zelenom biljnom tvari nalik na marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Istog su dana službenici PU varaždinske prema nalogu Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak koji im je prije pretrage dobrovoljno predao PVC vrećicu s bijelom praškastom tvari nalik na amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj. Sve oduzete tvari proslijedit će se na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, izvijestila je PU varaždinska.

Iako se iz naslova policijskog izvješća "Zatečeni u konzumaciji droge" može iščitati da je policija zatekla školarce u konzumaciji droge, prema potvrđenim saznanjima Jutarnjeg razvoj događaja bio je drugačiji.

- Školom su počele kružiti glasine o tome što trojac radi, na što smo promptno reagirali i o tome prošli tjedan, čim smo to čuli, obavijestili policiju, koja je u ponedjeljak i došla u školu te odradila službene radnje - rekla je za Jutarnji ravnateljica škole Vesna Vrček. Ostala je, kaže, šokirana saznanjem da učenici za vrijeme nastave konzumiraju opojna sredstva.

- Jasno da nam je ovo svim zaposlenicima velik šok. Zatečeni smo. Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da nam se ovakvo nešto dogodilo, a o tome što će se dalje događati s trojicom učenika, policijska je procedura. Nadam se da će ovo biti dobra pouka drugima. Prestrašili smo se i mi i učenici. Oni su reagirali tako što su nam to dali do znanja, mi tako što smo pozvali policiju. Mi ne smijemo pretresati učenike, postupili smo prema protokolu.

Ovo je prvi put da se nešto takvo dogodilo u našoj školi, koja ima 630 učenika. Poznato je da su naši učenici dobri u strukovnim zanimanjima, odlaze na natjecanja, osvajaju nagrade, dobili su je i iz kemije. Bave se humanitarnim radom, a sada izrađuju i darove koje će potrebitima podijeliti Caritas, kao i božićne ukrase za domove umirovljenika - kaže.

Njezin je cilj, a i cilj kolektiva, zaključuje, zaštititi ostale učenike od kriminalnih radnji poput ove. Žao joj je i boji se, nastavlja, da će škola biti ocrnjena zbog ovog slučaja.

Pronađena vaga kod jednog od osumnjičenih ukazuje na vjerojatnost da se, osim konzumacijom, bavio i preprodajom droge. Sva tri učenika u utorak su bila na nastavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:57