SUDAR U PRELOGU

Skrenuo u suprotnu traku pa skrivio dar-mar na cesti: Auto završio na ogradi kuće, a jedna osoba u bolnici

Hoće li 32-godišnji krivac nesreće odgovarati prekršajno ili kazneno ovisi o kvalifikaciji ozljeda koje je zadobila vozačica

nesreća u Čakovečkoj ulici u Prelogu

 Pu Međimurska/

U sudaru četiri automobila u Čakovečkoj ulici u Prelogu jučer nešto iza šest sati ujutro jedna je osoba ozlijeđena.

Policija je provedenim očevidom na mjestu nesreće utvrdila da se 32-godišnji vozač automobila nije kretao sredinom obilježene trake već je u blagom zavoju vozilom prešao djelomično u traku namijenjenu vozilima iz suprotnog pravca. U tom je trenutku prednjim dijelom vozila udario u bočni dio dostavnog auta zagrebačkih oznaka kojih je iz suprotnog pravca upravljala 27-godišnja djevojka koja je pritom i ozlijeđena.

- Nakon sudara došlo je do rotacije dostavnog automobila te djelomičnog izlijetanja izvan kolnika, gdje je stražnjim bočnim dijelom udario u stražnji bočni dio vozila čakovečkih registarskih oznaka, koji se nalazio nepropisno parkiran, djelomično na kolnom ulazu te pješačko-biciklističkoj stazi. Ujedno, uslijed siline udara došlo je do rotacije auta kojim je upravljao 32-godišnji vozač i koji je pritom udario u drugi auto kojim je iz suprotnog smjera nailazio 45-godišnji vozač. Nakon sudara došlo je do rotacije te slijetanja van kolnika osobnog automobila kojim je upravljao 45-godišnjak te potom udara stražnjim dijelom u dvorišnu ogradu obiteljske kuće - kažu iz PU međimurske.

Hoće li 32-godišnji muškarac koji je skrivio četverostruki sudar prekršajno ili kazneno odgovarati ovisi o težini ozljeda 27-godišnje djevojke u čiji se prvi auto zabio. Jer, nakon kvalificiranja ozljeda bit će kompletirana liječnička dokumentacija koju će bolnica proslijediti policiji kako bi mogla uslijediti i pravna kvalifikacija događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:38