STIGAO IZ AFGANISTANA

SKRIVAO SE MEĐU GAĆICAMA Vozača kamiona oblio znoj, u prikolici mu pronašli ilegalca

Afganistanca u ilegali, koji se zaputio za Njemačku preko Hrvatske i to u kamionu turskih nacionalnih oznaka skriven među raznom robom, "skinuli" su carinici na graničnom prijelazu Bajakovo. Pomrsili su mu planove o boljoj budućnosti tijekom provođenja redovnih mjera carinskog nadzora teretnog prometa na ulazu u Lijepu našu. Čim su carinici ugledali da vozača kamiona s turskom putovnicom oblijeva znoj, krenuli su u detaljniji pregled unutrašnjosti kamiona unatoč ispravnosti carinskog užeta i obilježja.

Provjerom sadržaja tovarnog prostora i prijavljene pošiljke, uočili su muškarca tamnije puti kako kao ukopan stoji uz sama vrata poluprikolice i proviruje. Nije se "stopio" sa sadržajem kamiona odnosno s odjevnim predmetima, donjim rubljem, tkaninama, autodijelovima i metalnim pokućstvom.

Tom ilegalnom imigrantu cilj je bio ulazak u zemlje Europske unije, a u tovarni prostor kamiona ušao je kroz razrezanu krovnu ceradu. Završio je u rukama policajaca iz Bajakova, dok su nad vozačem proveli prekršajnu obradu i odmah ga sankcionirali s 1200 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:59