OPTUŽENA NA SUDU

Skrivila prometnu nesreću pa prešutjela policajcu da ima koronu: ‘Ma nisam nikoga ugrozila‘

Stisnula sam kočnicu, ali je auto bio tehnički neispravan. Nisam htjela da do nesreće dođe i jako mi je žao, rekla je
Ilustracija
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kad je 10. veljače ove godine zaprimila laboratorijski nalaz poliklinike Labplus da ima koronu i da joj je određena mjera samoizolacije, mladoj dami Tei V. (25) bio je to, čini se, nebitan podatak sudeći prema svemu što je potom uslijedilo. Naime, četiri dana prije toga oko 12.30 sati u Kominu skrivila je prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Vozila je Suzuki Swift kolnikom ceste D 540 u smjeru Bedenica te se nije kretala sredinom obilježene prometne. Izgubila je nadzor nad vozilom koje se zanijelo i završilo u traci za vozila iz suprotnog smjera gdje se sudarila s Opelom kojeg je vozio Rajko K. Od siline naleta, teško je ozlijeđena putnica iz Opela koja je sjedila na stražnjem desnom sjedištu, i koja je zadobila prijelom tri rebra i prijelom prsne kosti.

Nakon svega, 17. veljače oko 15 sati na njezinu adresu stanovanja stigao je policijski službenik kako bi ju ispitao kao osumnjičenicu zbog ranijeg kršenja članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno da je omalovažavala ili vrijeđala službenu osobu prilikom vršenja službe. No, činjenicu da joj je određena mjera kućnog liječenja od korone od 11. do 20. veljače policajcu je prešutjela u tome trenutku pa je, smatra tužiteljstvo, dovela ga pritom u opasnost.

Optužnica zagrebačkog tužiteljstva ju tereti da je iz nehaja skrivila prometnu nesreću koja za posljedicu ima tešku ozljedu, ali i da je širila zarazu jer je dovela u opasnost život policijskog službenika. Tužiteljstvo za nju traži godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Optužena djevojka je ispričala da je prometnu nesreću skrivila dok je išla iz Zeline prema Mariji Bistrici krivnju svalivši na vozilo kojim je upravljala.

- Stisnula sam kočnicu, ali je auto bio tehnički neispravan, a na to me je već ranije upozoravao moj otac. Auto je počeo plesati i pogodio je drugi auto u kojem je bila gospođa koja je zadobila teške ozljede. Nisam htjela da do nesreće dođe i jako mi je žao. S gospođom sam u kontaktu, a htjela bih napomenuti da je cesta tada bila skliska. A što se tiče drugog kaznenog djela širenja zaraze, smatram da nisam nikoga ugrozila i ne osjećam se krivom – branila se 25-godišnja djevojka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:53