APSOLUTNI REKORDER

SKRIVIO NESREĆU S 4,17 PROMILA Policija: 'Ovim čovjekom treba se pozabaviti medicina'

S puno manjom koncentracijom alkohola ne bi bio sposoban za vožnju, ali s ovom koncentracijom, bojim se da na siguran način ne bi mogao sudjelovati u prometu niti kao pješak, rekao je Žodan
Zagreb, 101112.Skorpikova.Zagrebacka prometna policija veceras je povodom proslave Martinja pojacano testirala vozace na alkohol i droge. Kroz kontrolnu tocku dvoje policijskih sluzbenika iz 2. policijske postaje u Luckom, smjestenih tijekom akcije u Skorpikovoj ulici, izmedju 23 sata i ponoci proslo je u postotku nevjerojatno mnogo trijeznih - vozacica. No jedan od zaustavljenih vozaca imao je 2 promila alkohola u krvi, te je odvezen na trijeznjenje. Na fotografiji: sluzbenica prometne policija sa vozacem koji je u krvi imao 2 promila alkohola.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Krišto / CROPIX

ZADAR - Sa 4,17 promila alkohola u krvi i pod zabranom upravljanja vozilom, sinoć je u Viru 47-godišnjak izazvao prometnu nesreću zabivši se u prometni znak s Alfa Romeom koji je neovlašteno uzeo od poslodavca.

"Riječ je o jednom od apsolutnih rekorda razine alkohola u krvi uopće", rekao nam je glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan, dodajući da je 47-godišnjak s koprivničkoga područja.

"Što se tiče ljudske izdržljivosti to bi ipak bilo pitanje za medicinsku struku. Međutim, ovaj 47-godišnjak i s puno manjom koncentracijom alkohola ne bi bio sposoban za vožnju, ali s ovom koncentracijom, bojim se da na siguran način ne bi mogao sudjelovati u prometu niti kao pješak", rekao je Žodan.

47-godišnjak, koji je za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilom pijan vozio automobil varaždinskih oznaka, smješten je u prostorijama policije do otrježnjenja, a slijedi mu optužni prijedlog.

Vlasnik Alfa Romea je njegov 25-godišnji poslodavac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:39