OPSADNO STANJE

Skrivio smrt Talijanke u Opatiji, a sada je s nožem i ‘shotgunom‘ divljao na drugom kraju Hrvatske: ‘Izađi odmah iz auta!‘

Isti muškarac 2006. osuđen je na četiri i pol godine zatvora jer je u Opatiji opljačkao talijanske turistkinje

Mjesto napada u Bjelovaru

 Moj portal.hr

Muškarac (43), koji je u srijedu izazvao opsadno stanje u Bjelovaru, nakon što je oko 16.50 sati ispred trgovine u Radničkom naselju nožem izbo 39-godišnjaka i teško ga ozlijedio, već je bio u zatvoru zbog sudjelovanja u razbojništvu 2005. godine u kojem je smrtno stradala talijanska turistica, piše Moj portal.hr.

Prema izjavama očevidaca koji su u srijedu u Bjelovaru svjedočili pokušaju ubojstva, žrtva napada dovezla se do lokalne trgovine automobilom. Napadač je odmah prišao automobilu, otvorio vrata i, kažu svjedoci, rekao: "Ajde, izađi sad van!".

Višestruki ubodi

No kad je vidio da muškarac neće izaći iz automobila, tvrde očevici, odmah mu je zadao jedan ubod nožem u vrat, a potom ga je, kažu Bjelovarčani koji su se zatekli na mjestu napada, još nekoliko puta izbo nožem po tijelu. Napadač i žrtva su navodno zajedno radili na građevinskim poslovima.

Očevici također kažu kako je zapravo sve moglo završiti puno gore jer je napadač sa sobom imao i pumpericu, poznatu i kao shotgun ili sačmarica.

- Srećom pa nije došlo i do pucnjave, tko zna što se moglo dogoditi - govore. Također su rekli da je inače bio poznat zbog problematičnog ponašanja.

Nakon sukoba, napadač je bježao kroz dvorišta kuća i preko livada i kukuruznih polja, ali ga je policija brzo locirala i uhitila. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u Opću bolnicu dr. Anđelko Višić.

Ozbiljne ozlijede

- Ozljede su ozbiljne, bio je na operaciji i one su mu sanirane. Trenutno je na intenzivnoj, ali je izvan životne opasnosti - rekla je za Moj portal.hr ravnateljica bjelovarske bolnice, Sanela Grbaš Bratković.

Napadač je već otprije poznat policiji. Naime, 2006. osuđen je na četiri i pol godine zatvora jer je s još jednim Bjelovarčaninom u Opatiji opljačkao talijanske turistkinje.

Napad na Talijanke dogodio se oko ponoći na stepenicama ispred hotela Imperijal. Turistkinje su se vraćale iz casina Madona. Dvojac iz Bjelovara odlučio ih je opljačkati. Kad su jednoj Talijanki pokušali otrgnuti torbu, ona je pala na stepenice i zadobila ozljede glave od kojih je nakon 11 dana kome preminula u bolnici u Rijeci. Talijanki su ukrali 15.000 kuna.

Bjelovarčanin koji je u srijedu pokušao ubiti čovjeka tad se na sudu branio šutnjom, a njegov partner u razbojništvu na suđenju je sve pokušao svaliti na njega pa se ovaj na kraju ipak (neuspješno) branio tvrdeći da tad uopće nije bio u Opatiji.

Bjelovarčanin koji je s njim sudjelovao u razbojništvu bio je osuđen na devet godina zatvora i to je bila jedinstvena kazna za dvije teške krađe i razbojništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:48