PRATITE UŽIVO

Škugor ispitan u Uskoku, Davor Filipović sazvao hitan sastanak u Ini

Očekuje se da će USKOK danas predložiti određivanje istražnog zatvora vjerojatno za sve obuhvaćene osobe

Damir Škugor na ispitivanju u Uskoku

 Željko Petrušić/

NOVO 11.10 - Damir Škugor doveden je na ispitivanje u Uskok.

image

Damir Škugor na ispitivanju u Uskoku

Željko Petrušić/
image

Damir Škugor na ispitivanju u Uskoku

Željko Petrušić/
image

Damir Škugor na ispitivanju u Uskoku

Željko Petrušić/

NOVO 9.55 - HRT saznaje da je ministar gospodarstva Davor Filipović koji je bio član nadzornog odbora INA-e sazvao hitan sastanak s upravom Ine koji je odredio za ponedjeljak


USKOK i danas nastavlja s ispitivanjem osumnjičenih u aferi malverzacija pri trgovini plinom u kojoj je, kako se sumnja, INA oštećena za gotovo milijardu kuna dok su osumnjičenici ostvarili ilegalnu zaradu veću od 500 milijuna kuna.

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri u sjedištu USKOK-a u Zagrebu ispitani su predsjednica uprave Plinare istočne slavonije Marija Ratkić, suvlasnici tvrtke OMS-Ulaganje poduzetnik Goran Husić i odvjetnik Josip Šurjak, kao i Dane Škugor, otac glavnog osumnjičenika Damira Škugora, dirktora INA-inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom.

Kako doznajemo, istražitelji kod Damira Škugora jučer nisu uspjeli obaviti sve pretrage te su te dokazne radnje nastavljene i jutros.

Nakon završetka pretraga, policija će Škugora predati pritvorskom nadzorniku, a potom bi i on trebao biti priveden na ispitivanje u USKOK.

Očekuje se da će USKOK danas predložiti određivanje istražnog zatvora vjerojatno za sve obuhvaćene osobe. O tome će odlučivati nadležni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:10