STRAVA U MEDULINU

Skupina od 30 školaraca premlatila učenika, ravnateljica nije zvala policiju: ‘Sve je bilo po protokolu‘

Dijete je primilo puno udaraca u glavu, područje genitalija i tijelo, te je dvaput bačeno na pod gdje udaranje nije prestajalo

Osnovna škola Mate Demarin u Medulinu

 Goran Sebelic/Cropix

Proteklih dana buru u javnosti podigla je žestoka tučnjava u kojoj je protekle srijede gotovo 30-ero osnovnoškolaca, što izravno, što neizravno, sudjelovalo u premlaćivanju jednog dječaka na igralištu škole u Medulinu. No tek nakon što je društvenim mrežama počela kružiti videosnimka nemilog događaja.

Naime, ravnateljica Osnovne škole Mate Demarin u Medulinu kazala je kako je sve 'učinjeno po protokolu', no Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima nalaže i pozivanje policije - ukoliko je to potrebno, što ona nije učinila.

'Odmah sam saznala za događaj. Sve skupa je trajalo minutu i pol te smo u roku od pet minuta već razgovarali s djecom i smirili ih. Bili smo u zbornici i djeca su se ubrzo međusobno ispričavala', komentirala je za Glas Istre ravnateljica Emanuela Pinzan Chiavalon.

No ravnateljica očito nije bila svjesna težine slučaja, jer je i samo letimičnim pregledom videosnimke jasno da je, osim policije, trebala biti uključena i hitna pomoć, piše Glas Istre.

Dijete je, naime, primilo izuzetno puno udaraca u glavu, područje genitalija i tijelo, te je dvaput bačeno na pod gdje udaranje nije prestajalo.

Prošla su gotovo dva dana do trenutka kada je PU istarska uzela stvar u svoje ruke.

Konkretno, videosnimka incidenta počela je kružiti u petak, kada je i policija započela s radnjama iz svoje nadležnosti, a nakon što je preko svojih kanala došla do informacije o incidentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 10:08