ULIČNI PREVARANTI

SKUPO PLATILA POSLOVNU PONUDU PROLAZNIKA Dala novac za 'zlatninu' pa shvatila da je prevarena

 Nina Đurđević/Cropix

Policijski službenici su zaprimili prijavu 84-godišnjakinje koja je prijavila da je jučer oko 11.00 sati u Starčevićevoj ulici u Splitu susrela nepoznatu mušku osobu ispred kojeg se na podu nalazio komad nakita, piše Slobodna Dalmacija.

Muškarac joj je predložio da zajedno prodaju nakit drugom muškarcu, koji im je u međuvremenu prišao, te da podijele dobiveni novac. Oštećena je pristala na ponudu da jednom od muškaraca unaprijed isplati dio novca za nakit, što je i učinila.

Muškarac joj je zatim dao nakit, dok joj je drugi muškarac obećao da će se vratiti sa punim iznosom novca kako bi od nje kupio taj nakit.

Nakon što nije došao na dogovoreno mjesto, oštećena je shvatila da je prevarena, obzirom da je za nakit utvrđeno da se radi o bižuteriji. Za počiniteljima se traga.

- Građanima savjetujemo da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda, te da o istima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Također savjetujemo da o navedenom skrenete pozornost starijim članovima obitelji, koji zbog svoje odmakle životne dobi, neupućenosti i nepažnje često postaju žrtve prijevara - opozoirili su iz splitske policije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:21