TEŽAK ZLOČIN

SLAGALICA STRAVE U SISKU 'Amir je pričekao da mu sestra Sanela zaspi, nakon toga je na nju navalio nožem, više puta ju je ubo u vrat...'

 CROPIX

Zločin u Sisku, kad je brat nožem teško ozlijedio sestru, i dalje je obavijen mnogim nepoznanicama. Zašto je brat potegao nož na sestru, jesu li se i ranije svađali, je li tome kumovao alkohol, samo su neka od pitanja koja se mogu čuti u gradu.

Sisačka policija i Županijsko državno odvjetništvo dan nakon ove velike obiteljske tragedije otkrili su više detalja teškog zločina koji se u petak oko 4 sata dogodio u stanu u Ulici A. G. Matoša u Sisku. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjim Amirom B. utvrđeno je da je on na štetu svoje 38-godišnje sestre Sanele počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva.

- Njega se sumnjiči da je nakon prethodne svađe s dvije godine starijom sestrom pričekao da ona zaspi te, s namjerom da je usmrti, uzeo nož i zadao joj nekoliko ubodnih rana. Liječnička pomoć pružena joj je u sisačkoj Općoj bolnici gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život.

Očevidom je na mjestu događaja rukovodio zamjenik Županijske državne odvjetnice u Sisku. Osumnjičenom je alkotestiranjem utvrđeno 1,67 promila, a nakon dovršenog istraživanja, uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke - priopćila je sisčaka policija.

Iz Županijskog državnog odvjetništva priopćeno je kako je dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Sisku obavio očevid kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona.

- Prema dosad utvrđenome, u jutarnjim satima 26. travnja 2019. u Sisku hrvatski je državljanin (1982.) nožem zadao ubodne ozljede vrata opasne po život bliskoj osobi (1980.). Županijsko državno odvjetništvo nastavlja s dokaznim radnjama u svrhu provođenja istrage - stoji u priopćenju ŽDO-a.

- Bio je krasan dečko, sportaš, svi su ga voljeli, ali onda je prije negdje dvije godine počeo piti. Krio je to od nas, ali ubrzo smo shvatili. Dva puta smo zvali policiju jer je u kiosk došao pijan i poslan je na liječenje od alkohola, odakle se vratio potpuno čist. Sve donedavno - kazala nam je Amirova majka.

Kako smo ranije izvijestili, prema neslužbenim informacijama, Amir je u četvrtak navečer alkoholiziran došao kući noseći čipirano štene koje je htio zadržati. Sestra mu je rekla da ne može tek tako zadržati tuđe štene, te je pronašla vlasnika i odnijela mu štene. Amira je to razbjesnilo i upravo je to navodno bio povod teškog zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:09