‘MULA‘ IZ SINJA

Slavio Milanovićevu pobjedu u Glavicama, a sad ‘pao‘ s 45 kg trave: ‘Bruno diler? Ma kakvi!‘

‘Koliko znam, nikada ništa nije posebno radio, a bome tako je i živio - skromno i od danas do sutra‘, kažu u Sinju

Bruno Bandalo na proslavi u Glavicama i zaplijenjena marihuana

 Screenshot: Rtl/Policija/

U trošnom monovolumenu splitskih registracijskih oznaka na autocesti prema kući u Karlovcu je prošloga četvrtka s više od 45 kilograma droge uhvaćen 47-godišnji Sinjanin Bruno Bandalo.

Droga je bila fino upakirana u PVC vrećice, a potom posložena u kartonske kutije koje su zauzele cijeli prtljažnik i mjesto za stražnja dva sjedala. Dok je Bruno bezbrižno vozio drogu baš kao što se vozi i druga roba široke potrošnje, iznenada su ga zaustavili policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice.

Odmah su posumnjali u sadržaj Bruninih kutija, pa su pozvali svoje karlovačke kolege da preuzmu postupanje i provedu kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu obavljen je pregled vozila te je u putničkom i prtljažnom prostoru u devet kartonskih kutija pronađeno 45,7 kg cannabis marihuana.

image

Zaplijenjena marihuana

/Policija

Muškarca se osumnjičilo da je drogu neovlašteno posjedovao te da je bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji, predan je pritvorskom nadzorniku, a onda ispitan na karlovačkom tužiteljstvu. Na njihov prijedlog sudac istrage odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Bruno Bandalo dobro je znan u rodnome Sinju, i to kao veseljak, te su svi šokirani situacijom u kojoj se našao.

- Eto, jutros sam čuo i uopće ne mogu vjerovati. Bruno diler? Ma kakvi. On je od onih što dan provode u kafiću i pred trgovinom uz pivo sa svojom ekipom. Koliko znam, nikada ništa nije posebno radio, a bome tako je i živio - skromno i od danas do sutra. Nije se ni po čemu isticao i nije živio iznad svojih mogućnosti. Ovo mi je potpuno nevjerojatno, prije bih rekao da je za nekoga išao to odraditi za neku sitnu lovu, pa nadrapao - kaže nam dobar Brunin poznanik. Vrijednost droge koji je prevozio na crnom bi tržištu mogla biti između 200.000 i 250.000 eura, a to je iznos koji mještani s Brunom ni na koji način ne mogu povezati.

image

Zaplijenjena marihuana

/Policija

Imao je Bruno svoj trenutak slave u noći kada je aktualni predsjednik Zoran Milanović pobijedio na izborima i postao predsjednik. U zavičaju njegova oca, Sinju, to se dobro proslavilo, a pogotovo je veselo bilo u SDP-ovim prostorijama, gdje se u ludoj noći našao i Bruno. Pjevao je i veselo nazdravljao ljubeći reportera RTL-a u čelo ćirkajući pomalo da ga uhvati kamera u veselju. Predsjednik sinjskog SDP-a Nikola Vučković također je čuo što se dogodilo njegovom sumještaninu, no demantirao je da je on član SDP-a ili dio predsjednikova sinjskog stožera.

- Ma on je kao i desetak drugih navratio na besplatnu hranu i piće, znate kako je to kada se slavi. Inače, nema baš ništa s nama - rekao nam je SDP-ovac Vučković.

Uhićeni Bruno nije oženjen, ima brata koji radi u inozemstvu i majku koja je šokirana ovakvim razvojem događaja. Pokušali smo od nje doznati što se dogodilo Brunu, ali je jadna žena stala zazivati Gospu, poklapajući nam slušalicu.

‘Trava‘ u devet kutija

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak 2. ožujka 2023. u Karlovcu postupio protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zloporabe droga i radi daljnje distribucije droge na ilegalnom tržištu, odnosno neovlašteno držao i prevozio kod sebe u putničkom i prtljažnom prostoru osobnog vozila devet kartonskih kutija u kojima su bile vrećice ispunjene drogom cannabis marihuana ukupne bruto mase 45,7 kilograma, s udjelom od više od 0,3 posto THC-a - priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu i dodali da mu je određen istražni zatvor. q Karlovačka policija objavila je fotografije kutija s travom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. srpanj 2023 07:41