DONOSIMO DETALJE

SLAŽE SE MOZAIK TRAGIČNOG OBRAČUNA U ZAGREBU Avdija nije ubijen,već je njegova smrt rezultat spleta nesretnih okolnosti: Sve je počelo zbog sladoleda?

 
U krugu: palica kojom je navodno djelatnik kioska udario muškarca
 Marin Dešković

Dok se čekaju rezultati obdukcije tijela 74-godišnjeg Avdije O. koji je umro jučer oko 16 sati nakon prepirke i obračuna na ulaznim vratima kioska na II. Kanalskom putu u zagrebačkim Kozari putevima, policija pokušava posložiti mozaik koji je prethodio tragediji.

Sudeći prema nekim informacijama, sve je krenulo od jednog sladoleda koji je 15-godišnji unuk preminulog Avdije O. otišao kupiti na kiosk u kojem je radio 51-godišnji djelatnik Hans H. te je ubrzo između njih dvojice krenuo verbalni, a potom i fizički sukob.

Upućeni u problematiku kažu za Jutarnji list da je Avdija tih dana bio presretan jer mu je u posjet došla unučad koju dugo nije vidio, a jedan od unuka koji mu je valjda najviše prirastao srcu, jučer popodne je poželio sladoled.

- Avdijin unuk je htio sladoled pa je otišao par kuća dalje gdje se nalazio kiosk. Neki kažu da je htio Hansa prevariti a možda i pokrasti pa je izbila svađa, no prodavač se nije dao smesti jer je taj kiosk omiljena meta sitnih kvartovskih lopova i djece pa je tinejdžeru navodno rekao: 'Smeće cigansko' te ga je po ruci jednom udario s palicom ne bi li ga otjerao – kaže nam izvor.

Prepadnuti maloljetnik otrčao je nakon toga kući da bi se nedugo potom uzrujani umirovljenik Avdija O. ukazao pred kioskom s kolcem kojim je udario prodavača Hansa po ruci. Pale su teške riječi nakon kojih je Avdija počeo bježati prema van, ali nije daleko stigao jer se u jednom trenutku, kako doznajemo, popiknuo te udario tjemenom o beton i ostao na mjestu mrtav.

Unatoč promptnoj reanimaciji prisutnih te pozivu u pomoć, nesretnom Avdiji O. nije bilo spasa.

Je li smrt nastupila od udarca glavom o tlo na što upućuje dosadašnje istraživanje ili je, ipak, Hans O., koji je i sam pretrpio ozljede, zadao čovjeku neki udarac palicom, pokazat će obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu koja bi se danas trebala napraviti.

Podsjetimo, na mjestu tragedije okupili su se deseci građana koji su s nevjericom promatrali policijski očevid, a jedan od svjedoka je ispričao kako je netom prije dolaska Hitne i policije, uz čovjeka koji leži na tlu čučao prodavač i razgovarao na mobitel. Kvartom se odmah pročula priča kako je prodavač zapravo Avdiju O. udario palicom po glavi i da je to prethodilo tragediji, međutim, dok se obdukcija pokojnog ne napravi, uzrok smrti i dalje je nepoznat.

O tome ovisi i nastavak kriminalističkog istraživanja kako bi se utvrdila kaznena odnosno prekršajna odgovornost trgovca Hansa H. u odnosu na preminulog i njegova unuka s kojim je, navodno, prvotno imao nesuglasice. U vrijeme nemilog događaja, doznajemo, Hans H. je bio pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 02:14