NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sliško doznao kaznu za tučnjavu ispred Esplanade: ‘Bio je svjestan da može teško ozlijediti Petrača‘

Bio je svjestan da nanošenjem najmanje pet udaraca može ozlijediti oštećenog, ali je lakomisleno smatrao da se to neće dogoditi, rekla je sutkinja

Vjeko Sliško i Hrvoje Petrač

 Jutarnji List/ Screenshot

Šest mjeseci zatvora uz rok kušnje na dvije godine, plaćanje 2390 kuna vještačenja, paušala od 2000 kuna i odvjetnika Hrvoja Petrača. Nepravomoćna je to presuda Vjeki Slišku, sinu ubijenog Marka Sliška i nećaku također ubijenog Vjeke Sliška, za incident ispred zagrebačkog hotela Esplanade u kojem je 2019. godine teško ozlijedio Hrvoja Petrača.

Sutkinja Općinskoga kaznenog suda Jasna Rađenović na objavi presude rekla je kako je Sliško kažnjen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda iz nehaja. Bio je svjestan da nanošenjem najmanje pet udaraca može ozlijediti oštećenog, ali je lakomisleno smatrao da se to neće dogoditi.

Slišku je u slučaju da se opozove uvjetna osuda uračunato u kaznu i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 14. listopada do 14. studenoga 2019. godine, a ukinute su mu i mjere opreza zabrana približavanja i kontaktiranja s oštećenim Hrvojem Petračem. Iz izvještaja policije proizlazi da je poštivao te mjere. Na objavi presude nije se pojavio Sliško, nego samo jedan od njegovih branitelja, odvjetnik Ivo Farčić.

Sliško je nedavno iznio svoju obranu u kojoj je izrazio žaljenje zbog događaja, a Petrač je u svom iskazu na sudu izjavio da povlači svoj prijedlog za kaznenim progonom za prijetnje smrću koje mu je Sliško navodno rekao. Stoga je tužiteljstvo odustalo od optužbe za prijetnje te je teretilo Sliška za nanošenje teške tjelesne ozljede, tražeći da mu sud izrekne bezuvjetnu kaznu zatvora. Međutim, Vjeko Sliško na kraju je osuđen za nanošenje teške tjelesne ozljede iz nehaja i prošao je s uvjetnom osudom.

image

Vjeko Sliško

Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 20:42