NESREĆA NA VIRU

Slovakinju na madracu na napuhavanje vukla brza brodica, na nju naletio jet-ski: Teško je ozlijeđena

U subotu su provedena i tri hitna medicinska prijevoza pacijenata - s otoka Lopuda i Koločepa u Dubrovnik te s Oliba u Zadar

Ilustrativna fotografija pomorske policije

 Matija Djanjesic/CROPIX

Kod otoka Vira jet-ski je u subotu u moru teško ozlijedio Slovakinju koja je zbrinuta u Općoj bolnici Zadar, a provedena su i tri hitna medicinska prijevoza pacijenata - dva u dubrovačku i jedan u zadarsku opću bolnicu, izvijestilo je u nedjelju Ministarstvo mora prometa i infrastrukture.

Slovakinja je stradala u subotu oko podneva na tzv. napuhancu kojeg je vukla brza brodica, kad je na nju naletio jet-ski i teško je ozlijedio. Nakon intervencije Lučke kapetanije Zadar i Hitne medicinske pomoći Zadar, pacijentica je zbrinuta u zadarskoj Općoj bolnici.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi se u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar, u suradnji s Policijskom upravom zadarskom te Županijskim državnim odvjetništvom, priopćilo je Ministarstvo.

Tijekom subote provedena su i tri hitna medicinska prijevoza pacijenata (MEDICO akcija) - dva u dubrovačkom i jedan u zadarskom arhipelagu, odnosno s otoka Lopuda i Koločepa u Dubrovnik te s Oliba u Zadar.

Prvu MEDICO akciju Dubrovačka lučka kapetanija, u suradnji s Hitnom medicinskom pomoći Dubrovnik, pokrenula je u 6,15 sati zbog državljanina Hrvatske teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći, a drugu u 18.45 zbog državljana Izraela ozlijeđenog pri padu između brodice i rive u more. Oba pacijenta zbrinuta su u Općoj bolnici Dubrovnik.

Treću MEDICO akciju proveli su službenici Lučke kapetanije Zadar i Hitne medicinske pomoći Zadar radi hrvatske državljanke. Pacijentica je zbrinuta u Općoj bolnici Zadar.

O izvanrednim događajima tijekom vikenda Upravu sigurnosti Ministarstva izvijestila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka), navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:50