JURNJAVA PO A1

SLUČAJ DIVLJE VOŽNJE PO DALMATINI U autu je bio zapovjednik Ratne mornarice, u MORH-u kažu da je pokrenut postupak, ne preciziraju protiv koga

Ivo Raffanelli
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat. Iz MORH-a su u ponedjeljak potvrdili da je pokrenut postupak, javlja večeras Dnevnik.hr.

Taj portal objavio je snimku jurnjave po autocesti automobilom u kojem je bio i Raffanelli, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je pokretanje istrage i stegovnog postupka protiv zapovjednika Hrvatske ratne mornarice zbog jurnjave.

Iz MORH-a je danas stiglo priopćenje kako je postupak pokrenut, no nisu precizirali protiv koga.

Na upit hoće li zapovjednik HRM-a odgovarati, koje će biti sankcije te je li utvrđena i odgovornost vozača automobila, Ministarstvo obrane kratko je odgovorilo: "Možemo vas izvijestiti kako je pokrenut postupak".

- Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tunel. To je katastrofa, bilo je - ajme! - rekao je čitatelj koji je na autocesti A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu snimio prebrzu vožnju MORH-ova vozila.

- Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti - kazao je za Dnevnik.hr.

Iz MORH-a su ranije potvrdili kako zapovjednik nije bio na službenom zadatku već se vraćao kući u Tučepe, ali i da je spreman snositi sankcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:10